Sport

vaterpolo, svjetski kup

Hrvatski vaterpolisti neočekivano izgubili od Australije

Hrvatski vaterpolisti neočekivano izgubili od Australije
Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti nisu se plasirali u polufinale Svjetskog kupa u Berlinu nakon što su u petak u četvrtfinalu neočekivano izgubili od Australije s 8-9 (1-1, 4-4, 2-2, 1-2).

Hrvatska se je mučila protiv Australije cijeli susret. U trećoj četvrtini ukazala se nada da su "barakude" napokon pronašle recept za "morske pse", jer je Hrvatska prvi puta imala dva gola prednosti (7-5).

No, Australci, koje vodi izbornik Elvis Fatović, nisu se obeshrabrili, već su uspjeli doći do preokreta i početkom posljednje četvrtine poveli su 8-7. Ni to nije "razdrmalo" hrvatske vaterpoliste, i dalje su "barakude" bile neučinkovite u napadu, nisu iskorištene tri prilike s igračem više. Ipak, minutu i 14 sekundi prije kraja susreta Hrvatska napokon uspijeva realizirati igrača više, Josip Vrlić pogađa za izjednačenje 8-8.

No, uslijedio je novi šok, 59 sekundi prije kraja Joe Kayes zabija svoj treći pogodak na utakmici i donosi pobjedu Australiji.  I tako je Elvis Fatović prvi puta kao izbornik Australije pobijedio svog sina Lorena, koji je zabio samo jedan gol iz pet pokušaja. 

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Josip Vrlić s tri gola, Javier Garcia zabio je dva, a Loren Fatović, Luka Lončar i Anđelo Šetka po jedan. Reprezentaciju Australije predvodio je Joe Kayes s tri pogotka, a Lachlan Edwards zabio je dva.

Naši vaterpolisti će igrati za poredak od 5. do 8. mjesta, dok će Australija u subotu u polufinalu igrati s pobjednikom susreta Njemačka - Južna Afrika, u kojem su Nijemci veliki favoriti.


Reci što misliš!