Sport

Košarka, pripremne utakmice

Košarkaši Zadra i u drugom porazu ostavili solidan dojam

Košarkaši Zadra i u drugom porazu ostavili solidan dojam
KK Zadar

Košarkaši Zadra i u drugom su susretu na turniru Pro Stars koji se igra u Francuskoj upisali poraz. Nakon sinoćnje utakmice protiv Choleta, večeras i Strasbourg bio bolji od Zadra s rezultatom 106-95.

Zadrani su tijekom većeg dijela prve četvrtine bili ravnopravni protivnik, ponajviše zahvaljujući kapetanu Špralji koji je postigao čak 12 koševa. U drugoj dionici pak Strasbourg 'ubacuje u brzinu više' i odlazi na dvoznamenkastu prednost. 

Ipak, kod zaostatka 40-28, Zadrani ponovno pronalaze pravu igru, a najviše su povukli Little, Grant i Božić, dok je koševe za izjednačenje na 48-48, minutu i pol prije kraja poluvremena, postigao Krajina.

Nažalost, zadarsko je veselje bilo kratkog vijeka. Lang je postigao tri slobodna bacanja i tricu, a Green također tricu i francuska je momčad ekspresno otišla +9. Da bi se dojam ipak malo popravio, pobrinuo se Božić košem i dodatnim slobodnim bacanjem te je tako rezultat postavio na 57-51 u korist Strasbourga nakon 20 minuta igre.

U nastavku susreta Francuzi su se vratili na dvoznamenkastu prednost, a zadarska se momčad uspjela samo još jednom vratiti u egal i to poslije slobodnih bacanja Marića za 90-88 sredinom posljednje dionice. Ipak, kvaliteta Strasbourga je u preostalim minutama došla do izražaja te je pobjeda otišla na njihovu stranu i to s rezultatom 106-95.

Slično kao i nakon jučerašnjeg poraza protiv Choleta, i večeras moramo naglasiti kako nema mjesta pretjeranim kritikama pogotovo što je protivnik prošle godine bio drugoplasirana momčad Francuske lige.

Porazu unatoč, navijači Zadra mogu biti zadovoljni s odličnom partijom Maria Littlea koji je postigao 20 koševa, dok je Petar Marić postigao 16. Jednako toliko postigao je i standardno dobar Luka Božić.

SIG Strasbourg – KK Zadar 106-95 (28-23, 29-28 23-20, 26-24)

KK Zadar: Bašić 9, Marić 16, Božić 16, Grant 6, Erslan, Tomas, Brzoja, Planinić, Little 20, Vuković 6, Krajina 7, Špralja 15.


Reci što misliš!