Sport

sp veslanje

Braća Sinković: Pobijedili smo lakše od očekivanog

Braća Sinković: Pobijedili smo lakše od očekivanog
Srdjan Ilic/PIXSELL

Braća Martin i Valent Sinković su nakon osvajanja svog petog zlatnog odličja na svjetskim veslačkim prvenstvima i to u trećoj različitoj disciplini, u Plovdivu su u subotu bili najbolji u dvojcu bez kormilara, izjavili kako su do pobjede u finalu stigli i lakše od očekivanog.

"Mi smo svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara, to je nešto nevjerojatno. Snovi su nam se još jednom ispunili, napravili smo nešto povijesno, prekrasno. Ne moram niti reći da je utrka bila fenomenalna, u prvih 1000 metara smo ih sve razbili i u drugih 1000 smo samo gledali gdje je cilj. Imam osjećaj da bih mogao veslati još jednu utrku. Hvala svima koji su nas podržavali, dobijali smo prekrasne poruke podrške i u teškim trenucima nam je to davalo snagu", izjavio je Valent.

"Bilo je čak i lakše nego smo očekivali. Predivan je osjećaj još jednom biti svjetski prvaci, prvi puta u dvojcu bez kormilara. Sada smo stvarno ispisali veslačku povijest. Nadam se da ćemo biti prvi i na OI i da ćemo dokrajčiti ovu predivnu priču", dodao je Martin.

Braća Sinković dominirala su finalnom utrkom u Plovdivu od samoga starta, već na četvrtini utrke imali su gotovo sekundu i pol prednosti ispred prvih pratitelja Novozelanđana, na pola staze ta je prednost narasla na gotovo tri sekunde da bi uoči završnih 500 metara imali nedostižnih 3.89 sekundi ispred drugih Rumunja.

Ciljem su braća Sinković prošla u vremenu 6:14.96 minuta, 1.94 sekunde ispred srebrnih Rumunja Marius-Vasilea Cozmiuca i Cipriana Tudose, odnosno 2.55 sekundi ispred brončanih Francuza Valentina i Theophilea Onfroya.

Aktualni olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće u subotu su osvojili svoje peto svjetsko zlato i to u trećoj različitoj disciplini.

Na počecima karijera su s Damirom Martinom i Davidom Šainom osvajali svjetska zlata u četvercu na pariće 2010. i 2013. godine da bi prelaskom u dvojac na pariće i u toj disciplini stigli do još dva  zlata 2014. i 2015. godine.

Nakon osvajanja olimpijskog zlata u dvojcu na pariće u Rio de Janeiru 2016. odlučili su se na promjenu discipline i prelazak sa "scull" na "rimen" veslanje te su već prošle godine osvojili svjetsko srebro u Sarasoti da bi se ove godine uspeli na svjetski tron.

Ovo im je ukupno sedmo svjetsko odličje, imaju i broncu iz četverca na pariće 2011., a usto imaju u olimpijsko srebro iz Londona u četvercu na pariće.


Reci što misliš!