Sport

prva službena utakmica je pred vratima

Aleš Pipan uoči ABA Superkupa: Hrabro ćemo se suprotstaviti Cedeviti

Aleš Pipan uoči ABA Superkupa: Hrabro ćemo se suprotstaviti Cedeviti
KK Zadar

Košarkaše Zadra u petak očekuje prva službena utakmice ove sezone. Riječ je o četvrtfinalnoj utakmici ABA Superkupa u kojoj će Zadar odmjeriti snage sa zagrebačkom Cedevitom

Zadar je svoj pripremni period zaokružio turnirom u francuskom Angersu gdje je upisao poraze u sva tri odigrana susreta, no trener Aleš Pipan zbog toga ne brine previše jer je, kako tvrdi, vidio i puno toga dobroga kod svojih igrača.

"Te utakmice su prvenstveno poslužile meni kao treneru da vidim gdje smo u ovom trenutku i kako će igrači reagirati u određenim situacijama. Nije bilo toliko loše koliko možda izgleda, bilo je tu i dobrih stvari koje treba zadržati, a na onim lošim poraditi."

Protivnik u četvrtfinalu ABA Superkupa je zagrebačka Cedevita, klub kojega je u ovom trenutku gotovo nemoguće skautirati jer je promijenio više od pola momčadi i glavnog trenera.

"Mi ćemo se spremati kao za bilo kojeg protivnika. Nadam se da će igrači pokazati napredak i da ćemo se hrabro suprotstaviti Cedeviti. Oni imaju 15-16 igrača u rosteru i teško je predvidjeti tko će uopće igrati, no mi ćemo dati sve od sebe i nadam se dobroj predstavi mojih momaka."

Napomenimo i kako još uvijek nema novosti oko angažmana igrača na centarskoj poziciji s kojim bi Zadar kompletirao roster.

Utakmica između Zadra i Cedevite na rasporedu je u petak u 18 sati u Laktašima.


Reci što misliš!