Sport

đir oko vrsi

Sve je spremno za Vrsnu utrku - najljepšu biciklističku utrku u prirodi

Sve je spremno za Vrsnu utrku - najljepšu biciklističku utrku u prirodi

Dana 22. rujna s početkom u 13 sati u Vrsima će se održati biciklistička utrka u prirodi. Organizatori su Turistička zajednica Vrsi, Općina Vrsi i Vrsi infrastruktura d.o.o.

Utrka se organizira u Tjednu mobilnosti, kao turistički doživljaj i promocija Vrsi i okolice. Utrka je predviđena za rekreativce svih dobnih grupa kao i sposobnosti.

Na utrci će nastupiti i neki vrhunski biciklisti kao što je reprezentativac Austrije u MTB biciklizmu Matthias Grick, najbolji mladi biciklist u Hrvatskoj Roko Fržop i mnogi drugi.

Utrka ide najljepšim predjelima oko Vrsi po makadamu, kroz šumu i kamenjar. U najatraktivnijem dijelu Velebit u svoj svojoj ljepoti je kao na dlanu.

Jedan krug je 12.6 kilometara: najjača kategorija Sport ide četiri kruga, kategorija Rekreacija 1 ide tri kruga, a Rekreacija 2 ide dva kruga, jednako žene i muškarci.

Sudit će međunarodni suci po pravilima Hrvatskog biciklističkog Saveza. Putem će biti moguće koristiti okrepu koju organizira domaćin.

Startnina iznosi 50 kuna. Svaki natjecatelj dobiva majicu, ručak, okrjepu, medicinsku pomoć te stručno mjerenje rezultata.

Staza nije primjerena za mlađe uzraste. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja ili staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja ili skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci.

Nakon utrke za natjecatelje je predviđen zajednički ručak i zabava uz živu glazbu.

Za najbolje su predviđene novčane i druge nagrade. 

PRIJAVE

Opis staze: 

Start utrke je s rive u Vrsima. Prvi kilometar se vozi pod policijskom pratnjom te pravi početak utrke počinje u šumi "Punta Velebit" gdje staza s asfaltne podloge prelazi u dobro utabani makadam uz obalu i uvale "Jamine", "Dobri Rt" i "Lokvice". U početnom dijelu utrke nema velike visinske razlike, staza je zavojita, zemljana i šljunčana, te prati predivan pogled na more i Ninski kanal. Nakon 3 kilometra slijedi desni zavoj uz blagi uspon na "Jasenovo" i "Pržine". Na kraju uspona skreće se desno na požarni put i nakon kratke ravne dionice slijedi lijevi zavoj i spust u Uvalu "Ričina" s koje puca predivan pogled na Velebit u daljini. 

Prolaskom preko plaže Ričina staza slijedi poljski put do Bunara s vodom te podloga prelazi s makadamskog puta u asfaltnu dionicu. Od bunara dalje ide asfaltni uspon prema crkvici, te se nakon prolaska crkve skreće desno na makadamski put uz kamenolom. Vozi se uz šumu "Korone" uz koju ima i kameniti dio staze koji treba proći uz povećani oprez. 

Nakon toga staza se vraća nazad u mjesto Vrsi i nakon kratke asfaltne dionice opet desno skreće na poljski put pun zabavnih, brzih i oštrih zavoja. Prolaskom dionice kroz polja i uske poljske puteve staza dalje siječe glavnu cestu/prometnicu i prelazi u predio "Kantunine" u mistu Vrsi. Slijedi miks zemljanog i asfaltnog puta nakon kojih se staza vraća na početak, gdje započinje novi krug.

Tankerska plovidba i Auto Hrvatska u potrazi za djelatnicima

Iz ponude poslova u Zadarskoj županiji izdvajamo najčešće pregledavane oglase


Reci što misliš!