Sport

nastala je prava afera

Pokrenuti izvidi u HNS-u zbog preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji

Pokrenuti izvidi u HNS-u zbog preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je zagrebačkoj policiji provođenje izvida u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) zbog preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, potvrdila je glasnogovornica zagrebačkog Županijskog odvjetništva Dunja Pavliček.

Zbog odredbi prema kojima su izvidi tajni, glasnogovornica nije mogla više reći o tom slučaju.

Izvide je zbog preprodaje ulaznica pokrenulo i Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu,no njima je obuhvaćen HRT-ov sportski komentator Drago Ćosić.

Prije dva tjedna mediji su objavili da su zbog sudjelovanja u preprodaji ulaznica osumnjičeni Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić. Po pisanju Jutarnjeg lista, cijena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu iznosila je gotovo 20 tisuća eura, a navodno je pokušana prodaja četiri ulaznice koje je dobio HRT, što je u posljednji trenutak blokirala FIFA.

Navodno je upravo FIFA od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila očitovanje zbog čega se ulaznice dodijeljene EBU prodaju na crnom tržištu. EBU je potom zatražio očitovanje HRT-a, jer se po brojevima ustanovilo da su to bile ulaznice koje je dobio HRT. Javna radiotelevizija odmah je pokrenula istragu i svoja dva djelatnika pozvala na razgovor, a oni su navodno kazali da su ulaznice poklonili svojim prijateljima te da ne znaju što je s njima kasnije bilo.

U daljnjoj istrazi navodno se pokazalo da su dvojica djelatnika, mimo znanja HRT-a, zatražili i dobili čak četrdeset ulaznica nekoliko mjeseci prije početka Svjetskog prvenstva.

Prošli četvrtak odvjetnik Drage Ćosića potvrdio je i da je taj HRT-ov sportski komentator dobio redovan otkaz bez prava na otpremninu.

Aleš Pipan uoči ABA Superkupa: Hrabro ćemo se suprotstaviti Cedeviti

Košarkaše Zadra u petak očekuje prva službena utakmice ove sezone. Riječ je o četvrtfinalnoj utakmici ABA Superkupa u kojoj će Zadar odmjeriti snage sa zagrebačkom Cedevitom


Reci što misliš!