Sport

Košarka, aba superkup

Šime Špralja: Cedevita je po imenima jača, ali neka to pokažu na parketu

Šime Špralja: Cedevita je po imenima jača, ali neka to pokažu na parketu
Zvonko Kucelin

U petak u 18 sati košarkaši Zadra igraju svoju prvu službenu utakmicu. Riječ je o četvrtfinalu ABA Superkupa gdje Zadrane čeka dvoboj s hrvatskim prvakom Cedevitom

Dvoboj koji se igra u Laktašima najavljuje kapetan Šime Špralja, uz kratki osvrt na nedavno završeni pripremni turnir u francuskom Angersu:

"Možemo biti polovično zadovoljni turnirom u Francuskoj jer smo ipak osjetili igru protiv ekipa koje su kvalitetom iznad nas, što će nam dobro doći za utakmicu s Cedevitom. Ispravljamo neke greške, pripremamo se individualno za njihove igrače, a još ćemo i pogledati neke njihove snimke. Koliko smo vidjeli, imaju bolju momčad nego lani, po imenima su jači protivnik, ali moraju se uigrati i pokazati na parketu da su bolji."

Slično kapetanu razmišlja i jedan od tek trojice novih igrača u zadarskom rosteru, Petar Marić:

"U Francuskoj nismo igrali s nekakvim imperativom, već smo se pripremali za ono što nam slijedi, a to je prva utakmica Superkupa. Znamo da Cedevita dominira hrvatskom košarkom, a dobri su i u europskim krugovima. Po imenima su kvalitetniji od nas, ali mi se idemo boriti i sigurno je da nećemo odustati. Ovo je možda i najjača Cedevita ikad posložena, ali mi tu zaista nemamo što izgubiti i idemo što bolje odigrati."

Dvoboj u Laktašima možete izravno pratiti na programu Arenasport televizije.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti