Sport

Košarka, ZDBT 2018

CSKA se lako obračunao s prvakom Kine na startu 5. Zadar Basketball Tournamenta

CSKA se lako obračunao s prvakom Kine na startu 5. Zadar Basketball Tournamenta
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

CSKA Moskva otvorio je peto izdanje Zadar Basketball Tournamenta uvjerljivom pobjedom. Prvak Kine, Liaoning Hengrun nije imao nikakvih šansi u svojoj prvoj utakmici na hrvatskom tlu, ruski su prvaci slavili s 90:46.

Tek u prvih pet minuta utakmice košarkaši Liaoning Hengruna bili su na jednoznamenkastoj razlici, a do kraja četvrtine CSKA na krilima Othella Huntera i Corrya Higginsa odlazi na uvjerljivih 25:11.

U drugoj četvrtini zahuktao se ruski stroj koji je kineskom sastavu dozvolio svega pet postignutih poena pa smo na poluvremenu imali okruglih plus 30 za CSKA koji je u ovoj utakmici igrao bez svojih najboljih igrača Sergia Rodrigueza, Nanda De Cola i Willa Clyburna koji su imali obavezu snimanja spota za Euroligu i u današnjoj utakmici nisu igrali, ali hoće u iduće dvije. 

CSKA je dobio i treću četvrtinu, ali ne toliko uvjerljivo kao prve dvije. Dozvolili su kineskoj momčadi da malo "prodiše" što su iskoristili za 18 postignutih poena u tom periodu, a rezultat je glasio 69:34. CSKA je u posljednjem periodu došao do najviše prednosti na utakmici od 46 poena razlike, a susret je na kraju završio rezultatom 90:46.

Kod momčadi CSKA samo se jedan igrač nije upisao u listu strijelaca, a najbolji su bili Cory Higgins s 15 poena i 4 asistencije, Andrey Vorontsevich je ubacio 13 uz 4 skoka, a minutažu je dobro iskoristio i Ivan Ukhov koji je zabio 12 poena uz po 3 skoka i asista.

Kod Liaoning Hengruna najbolji He Tianju s 18 poena i 6 skokova. Razočarao je bivši NBA igrač Brandon Bass koji je ubacio svega 5 poena uz 5 skokova, a još slabiji je bio Lester Hudson koji je za nešto više od 9 minuta na terenu postigao 2 poena. 

CSKA-Liaoning Hengrun 90:46 (25:11, 21:5, 23:18, 21:12)


Reci što misliš!