Sport

Košarka, aba superkup

Aleš Pipan: Presudile su nam izgubljene lopte i loš skok

Aleš Pipan: Presudile su nam izgubljene lopte i loš skok
Igokea/Nenad Vuruna

Košarkaši Zadra protiv Cedevite su upisali još jedan poraz u kojem definitivno nisu razočarali. Iako su gotovo svi očekivali raspad sistema i uvjerljiv poraz, Zadrani su do posljednjih trenutaka utakmice Cedevitu držali 'na konopcima'

Na koncu je ipak Cedevita upisala pobjedu 85-77 i tako izborila plasman u poluzavršnicu ABA Superkupa, a Zadranima sada ostaje nešto više vremena za pripreme uoči prvog ligaškog susreta.

Svoj komentar na utakmicu dao je trener Aleš Pipan:

"Imali smo priliku da možda i iznenadimo favorita, ali u tome nismo uspjeli zbog previše izgubljenih lopti i loše igre u skoku. Ne mogu reći da su moji momci razočarali jer oni su dali sve od sebe. Vidjeli ste, bili smo lišeni pomoći Littlea i Brzoje i u toj smo rotaciji napravili najbolje što smo mogli."

Pipanova se momčad prikazala u jednom pravom agresivnom, možemo reći i 'fajterskom' izdanju.

"To je veliki plus za moje momke, taj 'fajt' svih pet igrača na terenu. To je naznaka obrane koja ima rep i glavu, iako tu ima još puno grešaka i rupa. Ipak, oni sad vide gdje je problem i na čemu trebaju raditi da to sve bude kako treba. Jesmo na pravom putu, ali bilo je previše grešaka i treba puno raditi do početka prvog kola, pa i kasnije."

Dvojica najmlađih u sastavu, Jure Planinić i Luka Tomas, večeras su dobili dobru minutažu i ostavili sasvim solidan dojam.

"Oni dobro rade i treniraju, a ove će godine sigurno imati dovoljno prilika da se dokažu. Ne želim ih posebno isticati nakon jedne utakmice jer oni su tu da rade ono što se od njih traži te da slušaju svoje starije suigrače i trenera jer samo tako mogu napredovati."

Lovre Bašić još je jednom pokazao kako se radi o plemenitom igraču kojem nedostaje tek taj finalni iskorak...

"Vjerujem u Lovru, on je shvatio da mu je ovo jedna od zadnjih prilika da bude pravi igrač. Mora pojačati agresivnost i postati odgovorniji i u napadu i u obrani. Očekujem da će to shvatiti i odigrati bolje nego do sad."

Zbivanja na terenu prokomentirao je i kapetan Zadarske momčadi, Šime Špralja.

"Dobro smo se držali i možemo biti zadovoljni što smo se do kraja držali u egalu, a s nekoliko trica smo čak i poveli. Ipak, prevelika je razlika u kvaliteti. Mi danas nismo imali ni našeg najboljeg Amerikanca u rotaciji (Mario Little, op.a.) tako da s ovim što smo danas imali na raspolaganju možemo biti zadovoljni. Sada imamo više vremena za pripreme do početka ABA lige, a to je ono što nam treba. Ima dosta sitnica na kojima treba poraditi, Cedeviti smo dopustili previše 'jeftinih' koševa i tako ne možemo igrati ABA ligu."


Reci što misliš!

  Vezane vijesti