Sport

Košarka, ZDBT 2018

Sve je isto kao lani: Fenerbahce i CSKA u finalu Zadar Basketball Tournamenta

Sve je isto kao lani: Fenerbahce i CSKA u finalu Zadar Basketball Tournamenta

Fenerbahce je drugi finalist Zadar Basketball Tournamenta. Turska momčad bila je bolja od Olimpije Milano rezultatom 84:79 te time izborila peto finale zadarskog turnira.

Repriza finala prošlogodišnjeg izdanja protiv CSKA Moskve turnira igrat će se večeras u dvorani Krešimir Ćosić od 20.30 sati.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Jan Vesely s 18 koševa i sedam skokova, od čega čak pet u napadu, a vrijedi istaknuti i nadahnutu partiju Kostasa Sloukasa koji je, premda je zabio „samo“ osam poena, podijelio i 12 asistencija i bio najbolji u svojim redovima. Olimpiju je predvodio Mike James s 22 koša, pet skokova i četiri asistencije.

U prvom dvoboju trećeg dana turnira Bayern Munchen bio je bolji od Liaoning Flying Leopardsa. Njemački prvak slavio je rezultatom 79-43 i tako došao do prve pobjede na turniru.

Najbolji u redovima pobjednika bio je Robin Amaize s 14 koševa, dok su Amerikanci u kineskim redovima Lester Hudson i Brandon Bass ubacili 16, odnosno 13 poena.

Danas će za treće mjesto u 17.30 zaigrati Bayern Munchen i Olimpia Milano, a od 15.30 Maccabi Tel Aviv i Liaoning Flying Leopards borit će se za peto mjesto.


Reci što misliš!