Sport

Košarka, Memorijal Denis Špika

Cibona slavila u kadetskoj, a Split u juniorskoj konkurenciji

Cibona slavila u kadetskoj, a Split u juniorskoj konkurenciji
Željko Kapelari

Posljednjeg dana 21. Memorijalnog tunira ”Denis Špika” za juniore i kadete koji organizira KK Sonik Puntamika u Zadru igrane su se utakmice za plasman.

U konkurenciji kadeta slavila je Cibona koja je u finalu bila bolja od Cedevite. Treći je Split ispred domaćina, a Dubrava je osvojila šesto mjesto. Najbolji strijelac je Ante Perkušić (Split), a igrač Noa Svoboda (Cibona). U petorci turnira uz Perkušića i Svobodu su Dominik Rašić (Cedevita), Lovro Hajdinović (Cibona) i Tomislav Buljan (Zadar).

Kod juniora prvo mjesto osvojio je Split koji je u finalu bolji bio od Triglava iz Kranja. Treća je Cibona, a Cedevita koja je nastupila bez nekoliko igrača osvojila je šesto mjesto. Najbolji strijelac je Gvido Guštin (Pazin), a igrač Roko Gizdavčić (Split). U petorci turnira uz Gizdavčića su Kim Klavžar (Petrol Olimpija), Ivan Perasović (Split), Tim Lotrič (Trigav) i Danko Branković (Cibona).

I ovog puta odlično je sve bilo organizirano od strane domaćina KK Sonik Puntamika i predsjednika Mirka Jošića. Jedino je žalosno što su se rezultati sa svih susreta i to u vrlo kratkom periodu mogli pratiti na stranicama Košarkaškog saveza Zagreba i to zahvaljujući ponajviše Krešimiru Galiću koji zaslužuje sve čestitke. Pitamo se gdje je tu u cijeloj priči Košarkaški savez Zadarske županije. Ako njemu nije u interesu da jedan ovakav turnir bude popraćen kako i zaslužuje, onda dobro.

Konačni poredak Juniori

  1. Split
  2. Triglav Kranj
  3. Cibona
  4. Petrol Olimpija
  5. Zadar
  6. Cedevita
  7. Pazin
  8. Sonik Puntamika

Konačni poredak Kadeti

  1. Cibona
  2. Cedevita
  3. Split
  4. Zadar
  5. GKK Šibenik
  6. Dubrava
  7. ABC Zadar
  8. Sonik Puntamika

Reci što misliš!