Sport

Veslanje, Finale hrvatskog Kupa

Pag: Veslači HAVK Mladost pobjednici veslačkog kupa, VK Jadran treći

Pag: Veslači HAVK Mladost pobjednici veslačkog kupa, VK Jadran treći
veslanje.hr

3. Finale Hrvatskog veslačkog kupa održano je drugu godinu za redom u Pagu na istoimenom otoku. Nastupili su klubovi koji se natječu u Kupu Veslačkog saveza Dalmacije i kontinentalnom kupu Miljenka Finderlea.

Pobjedu među klubovima odnijela je HAVK Mladost ispred VK Croatia iz Zagreba dok je zadarski Jadran bio treći s istim brojem bodova kao i Croatia ali s pobjedom manje dok je u ukupnom broju bodova iz dvaju Kupova pobjedu odnio Kup Miljenka Finderlea.

Veslački klub Pag i Grad Pag potrudili su se osigurati logističku podršku veslačima pa je natjecanje proteklo u lijepom ozračju, a jedino je lagano jugo ometalo veslače tijekom utrka, no to nije omelo tijek natjecanja pa je regata privedena kraju atraktivnom utrkom osmeraca u kojoj su slavili veslači Kupa Miljenka Finderlea.

Dan kasnije, održana je prva utrka pod nazivom Osmerci na Pagu, na kojoj je nastupilo jedanaest posada osmeraca. Veslalo se na dionici od 15 kilometara od plaže zrče do Paga. Slavila je posada Veslačkog kluba Zagreb ispred riječkog Jadrana. Obe posade dionicu su preveslale za nešto manje od sat vremena. Bilo je lijepo vidjeti masovni start jedanaest osmerac koji su krenuli prema Pagu, nešto što ne viđamo često kod nas.

> Rezultati 3. Finala Hrvatskog veslačkog kupa

> Foto galerija

> Rezultati utrke Osmerci na Pagu

> Fotogalerija Osmerci na Pagu na facebook stranici Hrvatskog veslačkog saveza


Reci što misliš!