Sport

najavljujemo

Prvi "Dalmatinski MS WALK" u Splitu 26. rujna

Prvi

1. Dalmatinski MS WALK započinje u 18:30 na splitskoj rivi, dok su se organizatori pobrinuli za zanimljiv i edukativan popratni sadržaj koji, prije svega, nastoji usmjeriti oboljele na načine kojima si mogu olakšati život MS pilatesom ili salsom.

Nakon četiri uspješno provedena hoda u Zagrebu, borba protiv ove svirepe bolesti seli se na obalu i to na 1. DALMATINSKI MS WALK.

U svijetu je trenutno registrirano 2.5 milijuna ljudi koji se svakodnevno bore s multiplom sklerozom, a njih 6.000 živi upravo u Hrvatskoj! 

Vrijeme je da ujedinimo sve strane Lijepe Naše i hodamo u Splitu 26. rujna za one koji to ne mogu!

MS Tim pobrinuo se da Dalmatinski hod upozna javnost s bolešću od tisuću lica koje domaći zdravstveni sustav pod hitno treba shvatiti ozbiljno! Naime, za razliku od ostalih autoimunih bolesti, liječenje multiple skleroze u zemlji započinje tek 365 dana nakon dijagnoze te nakon dva liječena relapsa! Nepotrebno je za napomenuti, da se u godini dana do potrebnog liječenja, bolest nesputana razvija te uzrokuje brojne komplikacije koje mogu kulminirati u invalidnost.

1. Dalmatinski MS WALK započinje u 18:30 na splitskoj rivi, dok su se organizatori pobrinuli za zanimljiv i edukativan popratni sadržaj koji, prije svega, nastoji usmjeriti oboljele na načine kojima si mogu olakšati život MS pilatesom ili salsom. Također, u sklopu događanja, predstavit će se knjiga "Imate multiplu? Imam i ja" predsjednice MS Tima Hrvatska, Mirjam Jukić.

"Nastavljamo dalje istim tempom. Nećemo odustati dok dijalog o multipli ne izraste iz obećanja u konkretne poteze! Pozivam sve, i oboljele i njihove obitelji i solidarizirane pojedince, da nam se pridruže u srijedu i pomognu da Split obojimo u narančasto!", pozvala je Jukić.  

Uz to, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, 25. rujna u 18 sati, posjetitelji mogu pogledati predstavu "Duet za jednog" u produkciji organizacije Točke na i i glumice Ane Vilenice.


 


Reci što misliš!