Sport

nogomet, druga hnl

Krešimir Sunara: U Lučkom smo pokazali karakter, u Kupu želimo proći dalje

Krešimir Sunara: U Lučkom smo pokazali karakter, u Kupu želimo proći dalje
Antonio Pejić / NK Zadar

U utorak u 15:30 na igralištu u Bogdanovcima nogometaše Zadra očekuje dvoboj 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Vukovara. Svega dva dana nakon lavovski izborenog boda na gostovanju kod Lučkog u 5. kolu Druge HNL, momčad Krešimira Sunare pokušat će nastaviti pozitivan niz i izboriti plasman u osminu finala Kupa.

"Utakmica u Lučkom nas je jako potrošila, ali nam je s druge strane donijela dodatan impuls samopouzdanja. S obzirom na okolnosti, zaostatak od dva gola i igrača manje od 30. minute na gostovanju kod vrlo neugodnog protivnika, mogu samo čestitati svojim igračima što su se uspjeli vratiti. Odradili smo odlično drugo poluvrijeme te pravom timskom i borbenom igrom došli do zasluženog boda", kaže trener Zadra.

Na poluvremenu Zadrovi izgledi da se iz Lučkog vrati neporažen nisu bili baš veliki, ali u nastavku su naši momci pokazali pravi karakter.

"Nije izgledalo dobro, ali znali smo da se ne smijemo predavati. U svlačionici sam osjetio da igrači vjeruju, da imaju potrebno samopouzdanje i da su spremni dati sve od sebe i tako je bilo. U završnici smo čak mogli i do potpunog preokreta, ali s obzirom na okolnosti, moramo biti zadovoljni bodom i činjenicom da smo se drugi put zaredom s gostovanja vratili neporaženi, iako smo gubili dva razlike."

Nakon remija u Sesvetama, gdje se sa 3:1 vratio na 3:3 te domaće pobjede protiv BSK-a 1:0, Zadar je u Lučkom treću utakmicu zaredom ostao neporažen.

"To je svakako dobra činjenica. Kvalitetu imamo, pokazali smo karakter i s ovakvim pristupom siguran sam da ćemo vrlo brzo doći i do prve gostujuće pobjede. Još imamo mnogo posla, ali mislim da smo na dobrom putu."

Taj dobar put Zadrani će pokušati nastaviti sutra protiv Vukovara, koji je trenutačno pri dnu ljestvice 3. HNL istok, ali nipošto nije momčad za podcjenjivanje, s obzirom da je u prošlom kolu Kupa izbacio BSK.

"To je vrlo važna utakmica za nas i napravit ćemo sve da prođemo u osminu finala. Kup je nepredvidivo natjecanje u kojem se nerijetko događaju iznenađenja i moramo biti spremni na još jednu veliku borbu. Nemamo puno vremena za regeneraciju, a uz to imamo i nekih problema s ozljedama i kartonima, ali siguran sam da će igrači koji sutra zaigraju znati odgovoriti na pravi način", zaključio je Sunara.


Reci što misliš!