Sport

hrvatski nogometni kup

Nogometaši Zadra umalo prokockali tri pogotka prednosti protiv Vukovara

Nogometaši Zadra umalo prokockali tri pogotka prednosti protiv Vukovara
SportNews

U utakmici šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa između Vukovara i Zadra odvijala se prava drama! Naime, Zadrani su umalo uspjeli prokockati tri pogotka prednosti te su prolazak u osminu finala potvrdili tek u produžecima

Utakmica je po Zadrane započela gotovo idilično. Već nakon 17 minuta igre imali su 'u džepu' prednost od velikih 3-0! Mrežu domaćina načeo je već 6. minuti povratnik Vlatko Blažević, da bi na 2-0 povisio u 14. minuti Kristijan Jurić. Već spomenutih 3-0 postavio je Blažević svojim drugim pogotkom.

A onda je negdje jednostavno stalo. Vukovarci su prepoznali trenutak u kojem trebaju napasti te su neposredno pred odlazak na poluvrijeme smanjili svoj zaostatak prvo na 1-3 preko Žana Drahotuskog, te odmah u sljedećoj akciji i na 2-3 preko Dina Brajkovića.

U zadarske se redove očigledno uselila nervoza koju nije uspio otkloniti niti trener Sunara na 15-minutnom predahu.

Iako su Zadrani u nastavku utakmice pritiskali, do konkretne završnice nisu uspjeli doći, a domaćin je cijelo vrijeme strpljivo vrebao svoju priliku kako bi došao do izjednačujućeg pogotka.

I ponovno su se posljednji trenuci u poluvremenu pokazali dobitnima po njih. Naime u 90. minuti izborili su kazneni udarac koji je u ukupnih 3-3 nakon 90 minuta igre pretvorio Ivan Plum. To je značilo da će o putniku u osminu finala odlučivati igra živaca u produžecima.

Srećom, Zadrani su smogli snage, a u korist im je išla i bolja kondicijska priprema, pa je već u 104. minuti za prednost 4-3 poentirao Ivan Lepinjica, da bi u 118. minuti konačnih 5-3 postavio Josip Majić. Zadar je tako, puno teže od očekivanog, ipak izborio daljnju fazu natjecanja.

Nakon gostujućeg remija protiv Lučkog i pobjede nad Vukovarom, Zadrani se konačno vraćaju na svoje Stanove gdje će započeti pripreme za subotnji dvoboj protiv Dugopolja.

 


Reci što misliš!