Sport

the best!

I župan Božidar Longin se pridružio čestitkama Luki Modriću

I župan Božidar Longin se pridružio čestitkama Luki Modriću

Župan Zadarske županije Božidar Longin uputio je pismo čestitke kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Luki Modriću koji je osvojio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u protekloj sezoni, u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

U izboru za trofej ''The Best'' glasovali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari te navijači, a Modrić je slavio ispred Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha.

Modrić je nagradom "The Best" na najljepši mogući način zaokružio sjajnu godinu, u kojoj je s hrvatskom reprezentacijom osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu, a s Real Madridom još jednu europsku krunu, četvrtu u posljednjih pet godina. Osvojio je i tri najveća individualna priznanja - proglašen je najboljim nogometašem svijeta, Europe te Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

U travnju ove godine Luka Modrić dobio je i nagradu Zadarske županije koju je na Svečanoj sjednici Županijske skupštine preuzeo njegov otac Stipe.

Dragi Luka,

primi moje iskrene čestitke na osvajanju nagrade za najboljeg nogometaša svijeta. Ovo priznanje je zasigurno jedan od najvećih uspjeha hrvatskog nogometa, ali i zadarskog sporta u povijesti.

Tvoja upornost i trud, ali prije svega skromnost i ljubav prema nogometu uistinu mogu biti pravi primjer i motivacija mladim sportašima. Domoljublje i predan rad još jednom su se pokazali kao uspješan recept za ostvarenje najboljih rezultata.  

Kada smo tvom ocu povodom ovogodišnjeg Dana Zadarske županije uručili godišnje priznanje koji ti je dodijelila naša Županijska skupština, osjećali smo da ono ide u prave ruke. Ono što si učinio nakon toga, dokaz je da smo bili u pravo jer srca svih nas u Zadarskoj županiji ispunio si radošću i ponosom. Hvala ti na tome.

Želim ti još puno sportskih uspjeha, kao i zadovoljstva u privatnom životu.


Reci što misliš!