Sport

nogomet, druga hnl

Nogometaši Zadra preokretom stigli do pobjede nad Dugopoljem

Nogometaši Zadra preokretom stigli do pobjede nad Dugopoljem
Mate Krezić

Pred oko 400 gledatelja na Stanovima, nogometaši Zadra stigli su do svoje druge drugoligaške pobjede. Unatoč zaostatku od 0-1, uspjeli su preokrenuti rezultat i upisati pobjedu s rezultatom 3-1.

Već na početku susreta hladan tuš za domaćina. Na jednu odbijenu loptu natrčao je Filip Lišnić i volejem s 18 metara matirao zadarskog vratara Josipa Bendera. Moramo priznati ako smo od njega očekivali i bolju reakciju budući da je lopta išla u njegov kut.

Napomenimo i kako je samo dvije minute ranije Zadar s pravom tražio kazneni udarac. Naime, prilikom izvođenja kornera, gostujući je obrambeni igrač s obje ruke na tlo oborio Josipa Majića, no sudac Papak iz Šibenika nije se oglasio.

Na izjednačenje srećom nismo trebali dugo čekati. Vlatko Blažević izborio je prekršaj, a izvođač slobodnog udarca, onakvog kakav često nazivamo skraćenim kornerom, bio je Dragan Župan. U skoku je najviši bio Jure Jerbić te je loptu, uz veliku dozu sreće, provukao pokraj vratara Hrvoja Ćubića.

Samo dvije minute kasnije Zadar je mogao, pa čak i trebao, u potpunosti preokrenuti rezultat. Nakon dugo ispucane lopte vratara Bendera, u gostujućem kaznenom prostoru sjajno su kombinirali Župan i Blažević, a ovaj potonji je izbio sam pred vratara te ga je pokušao prevariti uputivši mu loptu kroz noge. Ćubić je ipak pročitao njegovu namjeru i zaustavio udarac.

Dobra igra Zadra ipak je došla na naplatu u 27. minuti. Matteo Pranić je sjajnim centaršutom s lijeve strane pronašao Antonija Repića koji je nebranjen natrčavao u protivnički kazneni udara. Nije mu preostalo nego da loptu mirno pospremi u gostujuću mrežu i proslavi pogodak sa svojim suigračima.

Dva pogotka zaista su dala Zadranima krila, pa su se prilike nastavile nizati, a posebno valja izdvojiti dvije u kojima se našao strijelac Repić. Prvo je izbio sam pred Ćubića koji mu je krajnjim naporom skinuo odličan udarac, a potom ga je vrhunskim ubačajem s desne strane pronašao Majić. Ipak, Ćubić se dobro snašao i ušao Repiću u putanju kretanja te ga dovoljno omeo da udarac završi tik pokraj vratnice.

Ali Repića se ipak isplatilo čekati! U sudačkoj nadoknadi Župan ga je pronašao sjajnom dubinskom loptom na desnom krilu. Zadarski se krilni napadač sjurio prema golu i sjajno 'zavrnuo' loptu koja je obišla golmana i zatresla malu mrežicu na suprotnoj strani gola. Uistinu sjajan završetak iznimno sadržajnog i atraktivnog prvog poluvremena te posve zasluženo vodstvo Zadra nad Dugopoljem 3-1.

Za razliku od prvog, drugo poluvrijeme je djelovalo kao mala uspavanka, pa smo na prvo uzbuđenje sačekali do 58. minute. Kušeta je okušao udarac s preko 20 metara, no nije bilo potrebe za intervencijom domaćeg vratara jer lopta je preletjela okvir gola.

Zadrani su pak sa svojim prvim pokušajem u nastavku čekali do 80. minute kada je Ivan Lepinjica, također okušao dalekometni udarac, no niti kod njega nije bilo preciznosti.

Manjak sadržaja u drugom poluvremenu ipak nećemo zamjeriti nogometašima Krešimira Sunare jer  tri su boda u konačnici ipak najvažnija. Bila je ovo druga zadarska pobjeda u drugoligaškom natjecanju te ukupno osmi osvojeni bod.

U sljedećem kolu Zadrani će opet biti domaćini, a na Stanove stiže pravi mamac za publiku – Hajduk II.

NK Zadar – NK Dugopolje 3-1 (3-1)

NK Zadar: Bender, Sarić, Jerbić, Iveljić, Pranić, Župan (od 91. Tokić), Lepinjica, Majić, Jurić (od 62. Begić), Repić, Blažević (od 73. Torbarina).

NK Dugopolje: Ćubić, Lišnić (od 57. Ilić), Llanos, Čerina (od 77. Perković), Živković, Primorac, Radošević, Prelčec, Delić (od 46. Kušeta), Maglica, Krstulović-Opara.


Reci što misliš!