Sport

košarka, aba liga

KK Zadar u ponedjeljak započinje novu ABA-ligašku sezonu

KK Zadar u ponedjeljak započinje novu ABA-ligašku sezonu
KK Zadar

Iako se svi trenutno zabavljaju mogućnošću da za Zadar potpiše nekadašnja NBA zvijezda Glen "Big Baby" Davis, vrijeme je da se okrenemo zbivanjima na parketu

Potpisao Big Baby ili ne, Zadrani u ponedjeljak otvaraju novu ABA-ligašku sezonu gostovanjem kod FMP-a, i to bez njega, ali lako moguće i Maria Littlea koji liječi ozljedu stražnje lože.

"Ulazimo u tu utakmicu s dosta neizvjesnosti jer imamo problema s ozljedama. Veliki problem nam je ozljeda Littlea koji ne trenira na sto posto. S te strane nisam zadovoljan, ali svi ostali su spremni uraditi sve što je potrebno da pobijedimo u toj utakmici. Sam početak je lige i bilo bi sjajno da je započnemo s pobjedom", kazao je trener Aleš Pipan u najavi utakmice.

Nekoliko riječi o protivniku?

"FMP je dosta izmijenio ekipu. Skoro cijela petorka je napustila klub. Doveli su Rebeca na poziciji playa, a doveli su novog krilnog centra i jednog Kanađanina na šuterskoj poziciji. Uvijek opasna ekipa pogotovo na svom terenu ali spremali smo se za njih i dat ćemo sve od sebe da na pravi način otvorimo sezonu."

Vladimir Jovanović, trener FMP-a, smatra kako je Zadar kvalitetna momčad, te očekuje kvalitetnu utakmicu.

"Oni su momčad sastavljena od iskusnih igrača, pojačani su s dva odlična stranca s puno iskustva igranja u Europi. Na nedavno završenom ABA Superkupu odigrali su odličnu utakmicu protiv Cedevite i pokazali da mogu sa svima igrati ravnopravno. Očekujem dobru utakmicu. Pripremali smo se dobro, iako smo imali nekih problema s ozljedama igrača, izaći ćemo u ponedjeljak i pokušati biti onaj FMP koji se bori za svaku loptu. Znamo koje zadatke moramo ispuniti ako želimo do dobrog rezultata i dat ćemo sve da tako i bude."

Susret između FMP-a i Zadra na rasporedu je u ponedjeljak u 18 sati.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!