Sport

Nogomet, 2. HNL

Nogometaši Zadra pobjedom na Kustošijom stigli na samo bod od vodećeg terceta

Nogometaši Zadra pobjedom na Kustošijom stigli na samo bod od vodećeg terceta
NK Zadar

U 8. kolu 2. Hrvatske nogometne lige nogometaši Zadra u Stanovima su ugostili momčad zagrebačke Kustošije. Slavili su odlični Zadrani zgodicima Blaževića u 50. i Majića u 77. minuti i na taj način stigli na samo bod zaostatka od vodećeg terceta: Šibenika, Osijeka II i Varaždina.

Zadrani su odlično krenuli i imali prvu prigodu na utakmici. U 8. minuti nakon ubačaja Župana s lijeve strane, Iveljić je pucao s 8-9 metara, ali lopta je završila u bloku gostiju. U 16. minuti Torbarina je pucao sa 6-7 metata iskosa s lijeve strane, ali vratar Kustošije odbija u korner.

Minutu kasnije nezgoda za Zadrane i trenera Sunaru, Ante Šarić se ozlijedio i zamijenio ga je Franko Surać.

Domaći i dalje pritišću pa je tako u 20. minuti Župan pucao s 12 metara, ali opet u blok, a nepunu minutu kasnije nova prilika, ovaj put je šutirao Repić, no još jednom je obrambeni blok spasio goste. 

Gosti iz Kustošije prvi put su zaprijetili u 25. minuti kada je Plazonja pokušao iz daljine, no vratar Bender bio je siguran.

U 40. minuti nova velika prilika za Zadar. Repić i Blažević su lijepom kombinacijom izbacili u šansu Pranića, koji je prošao po lijevoj strani 16-erca i izišao sam pred vratara, ali pucao je preko gola. Neposredno pred odlazak na odmor gosti su zaprijetili, Deak je s 20-ak metara pucao, ali preko gola.

Na odmor se odlazi bez zgoditaka, a Zadar je puno bolja momčad na terenu.

U 50. minuti napokon zgoditak. Poveli su Zadrani zgoditkom Vlatka Blaževića. Majić je prošao po desnoj strani i oštro ubacio u peterac, a Blažević je spremno dočekao loptu na drugoj vratnici i gurnuo je u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Nogometaši Zadra žele osigurati pobjedu barem još jednim zgoditkom i nastavljaju s napadima. Čak tri velike prilike Zadra u jednoj akciji u 61. minuti. Prvo je Begić poslao Blaževića oči u oči s vratarom Vladićem, koji brani pa na odbijenu loptu dolazi Repić koji opet puca u blok, na koncu natrčava Begić, čiji je udarac odbijen u korner. Jerbić je nakon kornera glavom pucao malo pored gola.

U 65. nova prigoda domaćih, kada je Pranić sa 16 metara pucao malo pored gola. Četiri minute kasnije Blažević je pucao s vrha 16-erca, no brani vratar gostiju Vladić.

Igrala se 73. minuta kada su zaprijetili gosti. Udarac Čakaruna s desne strane šesnaesterca brani Bender.

Stalni pritisak razigranih Zadrana urodio je plodom u 77. minuti kada je na 2-0 povisio i danas izvrsni Josip Majić. Župan je prošao po lijevoj strani i dodao Praniću, koji je odlično ubacio u sredinu za Majića, a ovaj glavom pogađa za povećanje vodstva domaćina.

Blažević je danas mogao propisno izrešetati mrežu Vladića. Prvo je u 84. minuti Župan ubacio iz kornera, a Vlatkov udarac glavom obranio je Vladić.  Tri minute kasnije ista kombinacija Župan-Blažević ali je udarac blokiran i lopta odlazi u korner.

U 90. nova stopostotna prilika za Zadar, sada je Jurićev udarac s nekoliko metara blokiran u korner. Ponovo je Blažević bio u stopostotnoj prigodi u 90+2. minuti je s par metara pucao ali se lopta od bloka odbila u korner.

Ostaje mali žal za brojnim propuštenim prigodama jer su Zadrani danas zaista mogli do vrha napuniti mrežu Kustošije i lijepo popraviti gol razliku. Ali najvažnija su tri nova boda na kontu i samopouzdanje koje se s pokrićem penje visoko.

Nogometaši Zadra novom pobjedom su produžili pozitivan niz u kojem su neporaženi posljednjih šest kola (dva remija i četiri pobjede, od kojih su posljednje tri uzastopne) i  popeli su se na četvrto mjesto ljestvice, samo s bodom zaostataka za Šibenikom, Osijekom II i Varaždinom.

U sljedećem, 9. kolu koje je na rasporedu 20. listopada, nogometaši Zadra gostuju u Varaždinu koji je posljednja četiri kola upisao čak tri poraza.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!