Sport

košarka, aba liga

Drugi uzastopni poraz Zadra u nešto više od 24 sata

Drugi uzastopni poraz Zadra u nešto više od 24 sata
Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Košarkaši Zadra potpuno su očekivano upisali poraz na gostovanju kod Petrol Olimpije u Ljubljani. Slovenska je momčad slavila s rezultatom 91-81, što znači da momčad Aleša Pipana na startu ABA-ligaške sezone ima omjer 0-3

Zadrani su gotovo čitav tijek prve polovice susreta proveli u podređenom položaju i niti u jednom trenutku nisu izgledali kao momčad koja je kadra doći do vodstva. Već sredinom prve dionice zaostali su za protivnikom s dvoznamenkastom razlikom i do isteka 10. minute se nisu znali vratiti u rezultatsku ravnotežu.

U nastavku možemo izdvojiti kratku dionicu Zadra sredinom druge četvrtine kada su Krajina, Bašić i Marić kreirali seriju 8-0 kojem je zaostatak smanjen na 32-28, no Bašić je ubrzo sve 'uprskao' nesportskom greškom, što je protivniku poslužilo kao okidač za povratak na dvoznamenkastu prednost.

U cijelom tom sivilu zadarske momčadi u prvoj polovici susreta možemo pohvaliti jedino Luku Božića koji se uistinu lavovski borio i došao do 15 koševa, a bez kojega bi Zadar već odavno potonuo, a ovako je na poluvremenu imao još i pristojan zaostatak od 'samo' 48-37.

I u trećoj su četvrtini Zadrani imali nekoliko jednu lijepu dionicu koju se započeli Grant i Vuković, a nastavio Božić, pa su gosti smanjili na samo 57-54. Uslijedila je još jedna nesportska greška Zadra, ovaj put u režiji Vukovića, no prošla je nekažnjeno. Begić je naime pogodio samo jedno slobodno bacanje i tako rezultat postavio na dosta podnošljivih 58-54 u korist Olimpije.

Na samom otvaranju odlučujuće četvrtine Grant je smanjio na samo dva koša zaostatka, no Olimpija je opet vratila nešto uvjerljiviju prednost preko Begića i novopridošlog Reynoldsa. Kad se nešto kasnije s dvije trice priključio Špan, Olimpija je opet otišla na dvoznamenkastu prednost (73-61).

Do kraja je ostalo nešto više od pet minuta, no Zadrani više nisu imali snage za novi povratak, a preokret da niti ne spominjemo. Olimpija je na kraju slavila s potpuno zasluženih 91-81. Tek povremeni zadarski bljeskovi ipak nisu bili dovoljni za slavlje nad slovenskom momčadi.

Košarkaši trenera Aleša Pipana tako su upisali i svoj drugi poraz u nešto više od 24 sata. Podsjetimo, u subotu su nakon vodstva od 24 koša razlike Zadrani uspjeli upisati poraz od Zaboka. Sve u svemu, zadarski navijači imaju itekako razloga za nezadovoljstvo jer njihova je momčad u sezonu startala s tek jednom pobjedom, i to nad novopečenim premijerligašem Boscom, i četiri poraza.

Najbolji u redovima poražene momčadi bio je Božić s 20 koševa, dok je Grant dodao 16. Olimpiju su u pobjedi predvodili Špan i Lapornik, svaki s po 19 koševa.

Zadrane u četvrtak očekuje dvoboj s još jednim novim premijerligašem, Goricom. Nadamo se kako na domaćem parketu nećemo morati strahovati i za ta dva boda...


Reci što misliš!