Sport

Rolex World Sailors of the year

Od danas možete glasati za braću Fantela u izboru za najbolje jedriličare svijeta

Od danas možete glasati za braću Fantela u izboru za najbolje jedriličare svijeta
Miranda Cikotić/PIXSELL

Šime i Mihovil Fantela, svjetski prvaci u klasi 49-er, uvršteni su među pet najboljih svjetskih jedriličara za 2017. godinu. Danas kreće glasanje za ovogodišnji prestižni izbor Rolex World Sailor of the Year, a pobjednik će biti proglašen 30. listopada.

Zagreb, 15. listopada 2018. – Danas kreće glasanje za najboljeg jedriličara svijeta, a među konkurentima za nagradu Rolex World Sailor of the Year su i hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela, aktualni svjetski prvaci u klasi 49-er. 

Stariji brat Šime za najvažnije priznanje u svijetu jedriličarstva nominiran je drugi put u karijeri i jedini je hrvatski jedriličar kojemu je to uspjelo. Prvi put nominiran je prije dvije godine, nakon što je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, u paru s Igorom Marenićem, osvojio zlatnu medalju u klasi 470.

Osim braće Fantela, na ovogodišnjem izboru nominirani su Francuz Charles Caudrelier, pobjednik Volvo Ocean Racea, Cipranin Pavlos Kontides, svjetski prvak u klasi Laser, svjetski prvak u klasi RS:X Dorian van Rijsselberghe iz Nizozemske te Talijan Ruggero Tita, svjetski prvak u klasi Nacra 17. 

Nagrada za najboljeg jedriličara svijeta pokrenuta je 1994. godine, a dodjeljuje se na konferenciji„World Sailing Annual Conference“. Nagradu su u prošlosti osvajale legende ovog sporta poput Bena Ainsleya, najuspješnijeg jedriličara u povijesti Olimpijskih igara te Roberta Scheidta, osvajača čak 5 olimpijskih medalja u jedrenju. 

Svoj glas za jedriličare godine možete dati klikom na link. Šira javnost nosi 30 posto glasova, dok će 70 posto glasova imati predstavnici Svjetske jedriličarske federacije koju čine predstavnici nacionalnih jedriličarskih saveza. 


Reci što misliš!