Sport

#ponos

Bogati vikend za triatlonce iz Zadra!

Bogati vikend za triatlonce iz Zadra!

Bogati triatlonski vikend za Triatlonce iz Zadra, nastupalo se u Dubrovniku na sprint triatlonu, Virskom olimpijskom triatlonu i Poreč dugom triatlonu!

Šesto izdanje utrke Poreč Triatlon powered by Plava Laguna održan je ovaj vikend u sjajnim vremenskim uvjetima. Više od 500 natjecatelja sudjelovalo je u jednoj od najljepših triatlon utrka u regiji, a pobjednička titula otišla je u Triatlon klub Swibir. Andrej Vištica u 3 sata i 55 minuta otplivao je 1.900 metara, biciklirao 83 kilometra te otrčao 21 kilometar te tako ostvario svoju ČETVRTU pobjedu na Poreč Triatlonu! Na drugo mjesto, s zaostatkom 11,58 minuta, plasirao se Lukas Krpec član Rocktecnik Triatlon, dok je treće mjesto zauzeo Matija Avirović, član zagrebačkog TK Swibir s 16.02 minute zaostatka.

U ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila  Austrijanka Simone Kumhofer kojoj je trebalo 4,31,47 sati. Druga je bila Sonja Škevin članica TK Swibir, a treća Barbara Gerngross članica Pewag Racing Teama.

Organizatori Poreč Triatlona su Happy Time iz Poreča i TK Swibir iz Zagreba, generalni pokrovitelj je Plava Laguna, a sufinancijer TZG Poreč. Sveukupno, prema procjeni organizatora, uz 500 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Češke Republike, Mađarske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Njemačke, Srbije i BiH,na Porečkom Triatlonu sudjelovalo je i 250 volontera, te 700-tinjak pratitelja, navijača i članova obitelji.

„Poreč Triatlon je utrka s odličnom lokacijom, dobrim datumom održavanja, mikroklimatskim uvjetima, ne zahtjevnom, ali prelijepom biciklističkom stazom i pristupačnom startninom za sve sudionike. Zadovoljni smo šestim izdanjem i već se okrećemo novim izazovima“, ističe direktor utrke Goran Vrus. Triatlonci iz  Zadara nastupaju i ove godine u Poreču na dugom triatlonu, rezultati Tk Zadar:

16mj. Ivan Gobin 4,29,28.  57mj. Vice Buljat 4,47,52.

85mj. Filip Jerolimov 4,59,33.  140mj. Ivan Šandrić 5,20,00.

- KUP HRVATSKE OLIMPIJSKI TRIATLON NA VIRU

U organizaciji TK Split, na Viru je u nedjelju održano natjecanje Kup Hrvatske u olimpijskom triatlonu a Triatlon klub Zadar predstavljala je Nives Šarić.  Ukupno je nastupilo 25 natjecatelja a u ženskoj konkurenciji između 7 žena, Nives je osvojila treće mjesto. Stazu olimpijskog triatlona u dužini od 1.5km plivanja, 40km plivanja te 10km trčanja Nives je završila u vremenu od 2:46:44.

Osim trećeg mjesta u ukupnom poretku, Nives je bila prva u svojoj dobnoj skupni Ž40.  

- DUBROVNIK SPRINT TRIATLON

Prvo izdanje Dubrovnik triatlona koje je okupilo čak 150 triatlonaca iz deset različitih država.

Uz mirno vrijeme i ugodnu temperaturu za TK Zadar su nastupili:  

Ivan Kraljić, Sprint triatlon 1:21:40.   9mj.  3. u kategoriji M30

Ivan Miljković, Sprint triatlon 1:26:13. 16mj.  


Reci što misliš!