Sport

Košarka, NBA liga

Golden State obranu naslova započeo pobjedom, poraz Philadelphije

Golden State obranu naslova započeo pobjedom, poraz Philadelphije
Golden State Warriors

Golden State Warriors su sinoć obranu naslova otvorili pobjedom u prvoj utakmici nove sezone NBA, svladavši Oklahoma City Thunder sa 108-100, dok su Philadelphia 76ers poraženi s 87-105 od Boston Celticsa, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić je u visokom porazu svoje momčadi odigrao 22 minuta i zabio šest koševa.

Stephen Curry je osigurao pobjedu svojoj momčadi s 32 koševa, osam skokova i devet asistencija. Kevin Durant je dodao 27 koševa, dok je Draymond Green ugrabio 13 skokova za Warriorse.

I dok je Thunder sinoć bio bez svog najboljeg igrača Russella Westbrooka, koji je u rujnu operirao desno koljeno, najbolji strijelac bio je Paul George s 27 koševa. Dennis Schroeder je ubacio 21, a Steven Adams 17.   

Prije početka utakmice igrači Golden Statea su primili, kako to nalaže tradicija, prsten prvaka okićen sa 74 safira i 74 dijamanata.

Iako je Golden State vodio cijelo prvo poluvrijeme i veći dio utakmice, morali su pružiti jači otpor pred kraj susreta kada je Oklahoma pojačala pritisak i dva puta došla do izjednačenja, no tada su Durant i Klay Thompson precizni i osiguravaju prvu pobjedu Warriorsima u novoj sezoni.

Philadelphia 76ers su sezonu otvorili porazom. Bolji od njih bili su domaći Boston Celtics sa 105-87.

Šarić je u 22 minute uz šest koševa upisao još i šest skokova te jednu asistenciju za Philadelphiju. Najbolji rookie prošle sezone Ben Simmons je upisao double-double s 19 koševa i 15 skokova, a tome je dodao osam asistencija, četiri ukradene lopte i dva bloka, a najučinkovitiji igrač Sixersa bio je Joel Embiid s 23 koša i deset skokova.

Boston je predvodio Jayson Tatum s 23 koša.

Sixers su zaostajali 14 koševa na početku treće četvrtine, ali su onda zahvaljujući seriji od 10-0 za koju je najviše zaslužan Robert Covington s dvije trice došli su na četiri koša zaostatka, no to je bilo najbliže što su se približili Bostonu.

 


Reci što misliš!