Sport

Košarka, HT Premijer liga

Neuvjerljivi Zadar slavio protiv Gorice, navijači skandirali "Pipane odlazi"!

Neuvjerljivi Zadar slavio protiv Gorice, navijači skandirali
Mate Krezić

Košarkaši Zadra večeras su pred oko tristotinjak gledatelja u 3. kolu HT Premijer lige upisali pobjedu protiv fenjeraša Gorice rezultatom 97-80. Početkom posljednje dionice Tornado je poveo a ostatak gledatelja prihvatio skandiranje "Pipane odlazi"!, što najbolje govori o dojmu koji su i večeras na terenu ostavili domaći košarkaši.

A počelo je više nego ozbiljno sa strane zadarskih košarkaša. Vrlo brzo Zadrani su poveli 6-0, nakon čega su povisili na 11-2, da bi početkom 5. minute već vodili s velikih 15 razlike, 20-5. 

Do konca četvrtine Pipanovi igrači prvo stigli su do 24-8 u 7. minuti, da bi se do odmora prednost podigla do +18, 32-14.

Sve je ukazivalo na to da će Zadrani večeras malo nabildati samopouzdanje koje bilo na nuli nakon dva prošlotjedna poraza (od Zaboka u domaćoj i Olimpije u ABA ligi).

Početak druge dionice sugerirao je da bi tako moglo i biti, jer su Zadrani u 16. minuti imali velikih +27 (47-20). No tu je neko ponovo isključio sklopku i nedorasli ali borbeni Goričani počeli su polako grickati prednost te na veliko odmor otišlo s +21, 53-32.

Domaći su košarkaši nekako kroz treću dionicu održavali dvadesetak razlike, ali je na kraju treće četvrtine na semaforu ipak pisalo samo 77-60.

Goričani su nastavili polako grickali prednost beskrvnih Zadrana pa su u 33. minuti stigli na samo -11, 78-67, kada su navijači Tornada poveli, a ostali prisutni gledatelji skandirali "Pipane odlazi", što je bila jasna poruka treneru, igračima i upravi kluba kako izgleda momčad Zadra početkom ove sezone. Neuvjerljivo, blijedo, neinventivno, beskrvno, nezainteresirano... Dodajte sami epitet koji sam zaboravio.

Završilo je rezultatom 97-80, upisana su dva boda i to je jedino što od ove utakmice valja zapamtiti. Ostalo je za zaborav, po mogućnosti čim prije. A na upravi kluba je da čim prije locira problem koji ova momčad očito ima i da najhitnije napravi nešto kako bi se to promijenilo u nastavku sezone. Jer ovo što gledamo je blagi užas. Primiti ispod 80 koševa pa makar i od Gorice, samo je sanak pusti.

Kod neuvjerljivog Zadra najbolji dojam ponovo je ostavio Domagoj Vuković s 15 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Grant je stavio 15 poena, Krajina je uz 13 poena uhvatio 6 skokova, 11 je dodao Božić a po 10 poena su zabili Brzoja i Little uz 5 asista.

Goričane je predvodio Zadranin Marin Zrnić s 21 poenom.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!