Sport

Nogomet, 2. HNL

Sjajna partija nogometaša Zadra u Varaždinu dovoljna samo za bod

Sjajna partija nogometaša Zadra u Varaždinu dovoljna samo za bod
Antonio Pejić / NK Zadar

Nogometaši Zadra u 9. kolu 2. Hrvatske nogometne lige gostovali u Varaždinu kod istoimene momčadi. Iako su na poluvremenu imali izvrsnih 2-0 golovima Majića i Blaževića, na koncu su se morali zadovoljiti samo s bodom. Završilo je 2-2, čime su Zadrani produljili niz bez poraza na sedam kola.

A nije moglo početi bolje. Zadar je poveo već u 5. minuti. Sjajno je Repić potegnuo sa 25 metara u donji desni golmanov kut i pogodio za vodstvo 1-0. Nakon primljenog gola, domaći su pritisnuli goste a između 11. i 19. minute prilike su propustili Črnko, Golubar i Benko.

U 22. peh za trenera Sunaru, slično kao i prošle subote protiv Kustošije.  Zbog ozljede igru je rano napustio Josip Iveljić. Njegovu poziciju u obrani zauzeo je Lepinjica, dok je Jurić uskočio u vezni red.

Slijedi period izvrsne igre Zadra. U 27. prilika za povećanje vodstva. Sjajan udarac Majića sa 22 metra no domaće je spasila vratnica. Dvije minute kasnije Jurić je zaprijetio udarcem izvana no ovaj put brani Mrmić.

Nagrada je stigla u 41. minuti. Sjajna akcija Zadra s desne na lijevu stranu Jurić - Repić - Župan - Blažević i Vlatko prebacuje vratara za 2-0 i veliko slavlje Zadrana. Bio je to i rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme, jer je u 45. minuti Mrmić obranio Županu. Izvanredno poluvrijeme goropadnog Zadra.

No početkom drugog dijela netko je ugasio svjetlo. Domaći su izjednačili u samo tri minute. Prvo je zabio Benko u 49. minuti za smanjenje na 1-2, a odmah nakon toga je zaradio drugi, isključujući žuti karton.

Ipak, isključenje nije pokolebalo domaće koji su u 52. minuti izjednačili golom Glavice, koji je ušao u igru početkom nastavka umjesto Črnka i iskoristio pogrešku zadarske obrane te lako poentirao za 2-2.

Samo dvije minute nakon izjednačenja, greda je spasila Zadrane od potpunog preokreta.  Nakon toga gosti su se pribrali i Blažević je u 61. minuti prvo s 18 metara pucao preko gola, a minutu kasnije njegov je šut zatresao vratnicu.

Nisu time prestali napori Zadra da se vrati u vodstvo. U 76. minuti Surać je ubacio s desne strane, a Blažević ometan u petercu pucao preko gola. Tri minute kasnije još jedna velika prilika za Blaževića ali je lopta opet prohujala pored gola vratara Mrmića.

Nastavljaju se napadi gostiju. Petković je u nekoliko minuta imao dvije prigode. Prvi u 80. brani Mrmić, a drugi u 84. minuti završava na prečki, a nakon čega Mrmić brani Repiću.

Do konca se rezultat nije mijenjao i Zadar se iz Varaždina vraća s jednim, naravno vrlo vrijednim bodom, iako je prema svemu bio puno bolja momčad na terenu i zaslužio je sva tri, te zasigurno ostaje žal za pobjedom. Ali black-out koji se dogodio početkom drugog dijela koštao ih je ona druga dva boda.

Niz bez poraza tako se nastavlja i dalje, momci trenera Sunare već sedam kola ne znaju za poraz, te vjerujemo da će ga nastaviti i nakon 10. kola kada im u goste u Stanove dolazi momčad GNK Dinama II.


Reci što misliš!