Sport

Nogomet

Premiership: Liverpool dostigao Manchester City

Premiership: Liverpool dostigao Manchester City
Richard Sellers/Press Association/PIXSELL

U posljednjem subotnjem susretu 9. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je kao gost svladao Huddersfield Town s minimalnih 1-0 (1-0).

Jedini gol na utakmici postigao je Salah u 24. minuti.

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren odigrao je čitavu utakmicu za Liverpool koji se ovom pobjedom bodovno izjednačio s prvakom Manchester Cityjem na vrhu ljestvice, oba sastava imaju po 23 boda, dva više od trećeg Chelseaja i četvrtog Tottenham Hotspura. Huddersfield je ostao pretposljednji, 19. s tri boda, jednim više od posljednjeg Newcastle Uniteda.

Ranije u subotu Manchester City je uvjerljivo sa 5-0 (1-0) na svom terenu pobijedio Burnley. Strijelci za novu pobjedu Cityja bili su Aguero (17), Bernardo Silva (54), Fernandinho (56), Mahrez (83) i Sane (90).

U derbiju kola su Chelsea i Manchester United na Stamford Bridgeu odigrači 2-2 (1-0). Domaćin je poveo u 21. minuti golom Rudigera, no United je u nastavku susreta okrenuo rezultat golovima Martiala (55, 73). Kada se već činilo kako će United slaviti u Londonu Barkley je u šestoj minuti nadoknade zabio za 2-2. Mateo Kovačić je započeo utakmicu u sastavu Chelsea, a umjesto njega u igru je u 69. minuti ušao Barkley.

Tottenham Hotspur je kao gost s minimalnih 1-0 (1-0) svladao West Ham United golom Lamele iz 44. minute.

Tottenham ima 21 bod, kao i drugi Chelsea, dok je četvrti Liverpool sa 20 bodova i utakmicom manje.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!