Sport

košarka, aba liga

Košarkaši Zadra još jednom razočarali navijače, solidan debi Magarityja

Košarkaši Zadra još jednom razočarali navijače, solidan debi Magarityja
Dino Stanin/PIXSELL

Pred oko 2000 navijača u Krešinoj dvorani košarkaši Zadra upisali su poraz od Mornara s rezultatom 83-93, a tribine su već drugu utakmicu zaredom zatražile odlazak trenera Aleša Pipana.

Zadrani su utakmicu otvorili kako su samo poželjeti mogli. Odličnom obranom stizali su do lakih poena pa su nakon nešto više od dvije minute igre imali prednost od čak 9-0! Malo previše samopouzdanja unijelo se tada u zadarske redove, a sve je rezultiralo forsiranim šutevima Littlea koje je Luković uredno kažnjavao, pa je uz pomoć Vranješa i Rebića doveo svoju momčad na samo pola koša zaostatka (11-10).

U dosta izjednačenoj igri protekao je ostatak prve dionice sve dok u igru po prvi put u dresu Zadra nije ušao Magarity. Napravio je Šveđanin sjajnu sekvencu u koju je ugradio 7 koševa te po jedan skok i ukradenu loptu čime je Zadar minutu pred istek 10. minute poveo s 23-16. Uistinu impresivno od zadarskog debitanta!

U preostaloj minuti za goste je dva koša postigao Carrington, dok su s druge strane poentirali Božić i Vuković, i to sa zvukom sirene, za ukupnih 27-18 nakon 10 minuta igre.

Početak druge dionice obilježila je rola sjajnog Amerikanca u redovima Mornara, Antabia Waller. Postigao je 10 koševa u dvije i pol minute, od čega dvije trice i tako goste doveo do izjednačenja (30-20). Pipan je reagirao uvođenjem Bašića u igru jer Grant mu obrambeno očito nije mogao parirati.

Zadar je u vodstvo vratio novi miljenik navijača – Magarity svojom drugom tricom, no ubrzo je postao 'krivac' što je Mornar poveo po prvi put na utakmici. Naime, u jednoj borbi za skok, Šveđanin je loptu pospremio u vlastiti obruč i gosti su tako u 17. minuti poveli s 39-38.

Zadrani su se pokušavali vratiti u prednost preko Littlea i Granta, no gosti su se raspucali i tricama Vranješa i Rebića osigurali vodstvo 47-43 s istekom prvog poluvremena.

Zadarske je strijelce predvodio Grant s 12 koševa, dok je Magarity dodao 10, a Little 9. Sjajni Waller je kod gostiju postigao 13, sve u drugoj četvrtini, a po 9 su dodali Rebić i Vranješ.

Nešto manje od 6 minuta igre u drugom poluvremenu trebalo je gostima da stignu i do dvoznamenkaste prednosti košem Pavića iz skoka u napadu za 63-52 u korist Mornara. Ipak, Vuković je proigrao u posljednjim minutama dionice postigavši 7 koševa u dvije minute, a uz pomoć Božića je uspio smanjiti zadarski zaostatak na 61-67 pred odlučujuću dionicu.

Zadar je uistinu odlučno ušao u posljednjih 10 minuta pa njihovu želju i angažman možemo samo pohvaliti. Igra je također na trenutke djelovala obećavajuće, pa je tako nakon tri i pol minute igre Little pogodio tricu za samo 71-74, no Waller mu je odmah u uzvratio dvostrukom mjerom i Mornar se ekspresno vratio na +9.

Zadarskim nadanjima tu je došao kraj jer razigrao se i ostatak gostujuće momčadi, a Tornado je poveo pjesmu 'Odlazi, Pipane'. Pridružio im se i ostatak tribina tako da s velikom sigurnošću možemo reći kako je slovenski stručnjak izgubio i ono malo potpore što je imao unatoč lošem startu sezone.

Mornar je na kraju slavio s rezultatom 93-83, što znači da je Zadar upisao i četvrti poraz u isto toliko odigranih utakmica regionalne ABA lige.

Ono što iz utakmice možemo izdvojiti kao 'plus' jest sasvim solidan debi Williama Magarityja koji je susret završio s 10 koševa i 2 skoka, ali je i prerano morao napustiti igru zbog pet olako skupljenih prekršaja. U svakom slučaju, vidi se da Šveđanin 'ima mota'.

Poslije utakmice gostujući trener Mihailo Pavićević je kao ključ pobjede istaknuo odličnu pick igru za koju je znao da zadar nema obrambenog rješenja. Uistinu zabrinjavajuće jer cijelu sezonu svi protivnici eksploatiraju tu istu slabost, a napretka nema.

KK Zadar – KK Mornar 83-93 (27-18, 16-29, 18-20, 22-26)

KK Zadar: Grant 22, Bašić 3, Marić, Magarity 10, Krajina 2, Vuković 9, Brzoja, Špralja, Tomas, Little 18, Božić 19, Planinić. Trener: Aleš Pipan.

KK Mornar: Carrington 2, Koenig 12, Mijović, Mugoša, Pavić 8, Vujošević, Pavićević, Waller 19, Vranješ 14, Mornar 10, Rebić 16, Luković 12. Trener: Mihailo Pavićević.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!