Sport

Košarka, KK Zadar

Aleš Pipan: Ne, ne mislim dati ostavku! Nitko nije rekao da moramo biti prvi nakon četiri kola

Aleš Pipan: Ne, ne mislim dati ostavku! Nitko nije rekao da moramo biti prvi nakon četiri kola
Mate Krezić

Košarkaši Zadra doživjeli su večeras u Krešinom domu novi poraz u natjecanju regionalne ABA lige. U 4. kolu u Zadru je posve zasluženo slavio Mornar iz Bara rezultatom 93-83 koji je tako stigao do druge pobjede, dok su Zadrani čvrsto prikovani za dno ljestvice sa sva četiri poraza u četiri dosad odigrane utakmice.

Zbivanja na parketu nakon utakmice prokomentirao je trener Aleš Pipan, kojemu su zadarski navijači okrenuli palac dolje i ponovo gromoglasno skandirali "Pipane odlazi!":

- Željeli smo do pobjede. Imali smo dobar početak, a loš kraj utakmice. U utakmicu smo ušli s puno entuzijazma i kontrolirali njihovu igru u reketu i vanjski šut, ali smo kasnije stali. U drugom poluvremenu smo ih dvaput stizali i dolazili na tri koša razlike, ali gosti su svaku našu grešku kaznili tricom ili kontranapadom. To je naš veliki kiks i jako smo tužni.

Magarity je imao više nego dobar debi.

- Odigrao je više nego što smo od njega očekivali jer imao je samo jedan trening. Brzo će se uklopiti u naš sistem i vjerujem da smo dobili dobrog igrača.

Kakvo je raspoloženje u svlačionici nakon ovog lošeg starta sezone?

- Puno pričamo, ne samo na treningu, već i na sastancima. Nemam osjećaj da su se momci predali i da nemaju volje, ali očito im treba još vremena da vide gdje su i što su...

Mario Little uzima malo previše šuteva?

- Little se još traži i preuzima dio krivice za sebe. Nije pokazao sve što može jer igrao je cijelo ljeto u Venezueli i ovdje došao bez pauze. Treba biti strpljiv, on će doći u pravu formu.

Neki igrači kao da su pretplaćeni na minutažu dok je dojam kao da drugima ne vjerujete?

- Vjerujem svim igračima u sastavu. Tražio sam najraspoloženije igrače i oni su igrali u drugom poluvremenu. Krajina je inače igrao više jer nije imao prave zamjene, a sad ima. O Bašiću pak ne želim ovako u javnosti...

Za kraj press konferencije, pitanje treneru su postavili predstavnici Tornada. Planirate li dati ostavku?

- Ne. Nitko nije rekao da moramo biti prvi nakon četiri kola.

Nakon toga navijači su napustili press salu uz poruku: Mi vas ovdje ne želimo!

Na upravi kluba ostaje za procijeniti zadovoljava li ih prije svega igra i odnos prema igri igrača prve momčadi, posredno i rezultati. Žele li i dalje gledati polupraznu dvoranu i imati nezadovoljne navijače a svakako i dio igrača.

Rekacija je neophodna i ona se treba dogoditi vrlo brzo. Pogotovo nakon gornje "samokritične" izjave trenera Pipana. Možda već nakon prospavane noći?

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!