Sport

Košarka, KK Zadar

Ante Nazor po treći put na klupi KK Zadar

Ante Nazor po treći put na klupi KK Zadar
Mate Krezić

Nakon loše igre i katastrofalnih rezultata košarkaša Zadra u prva četiri kola ABA regionalne lige te poraza od Zaboka u HT Premijer ligi, danas je sporazumno raskinuta suradnja s Alešom Pipanom, a poslijepodne je tiskovnoj konfereneciji predstavljen novi, a to je Ante Nazor, kojemu je ovo treći put da će voditi Zadrane.

Sportski direktor Branimir Longin najprije je zahvalio treneru Pipanu na dosadašnjoj suradnji, naglasivši da je razlog sporazumnog raskida to što se nije dogodila kemija između njega i momčadi.

- Htjeli smo reagirati dok je sezona još mlada da ne bismo kasnije upali u neke dubioze.

Nakon toga predstavio je novog trenera Antu Nazora.

- S Nazorom smo i lani bili blizu dogovora, i izuzetno mi je drago da ćemo surađivati ove sezone.

- Treći put sam na Višnjiku kao trener Zadra i mogu slobodno kazat da je ovo na neki način moj košarkaški dom, vezan sam za neke svoje suradnike i ljude. Ovaj tim ima potencijala, na gornjoj granici svojih mogućnosti što nam je svima i cilj i već večeras ćemo zasukat rukave i prionuti poslu. Nadam se da ćemo ići u tom smjeru, kazao je Nazor.

- Gledao sam sve utakmice Zadra. Moramo razbiti psihološke barijere kod igrača i stvoriti kemiju u timu koja je najbitnija. Zadar je specifična sredina i sam sam bio u takvim situacijama da kada momčad ne igra kako treba, ovaj se teren pretvara u gostinski jer je veliki pritisak navijača koji sputava igrače.

Moramo pristupiti svakoj sljedećoj utakmici kao da je zadnja na najbolji mogući način, počevši od sljedeće u Beogradu. Raspored je nezgodan ali još nije vrijeme kad se određuje plasman. Mi moramo tražiti afirmaciju i na strani, ali na Višnjiku mi moramo u svakoj utakmici na startu odmah pokazati da nitko nije favorit kod nas doma. Ali idemo od treninga do treninga, od utakmice do utakmice pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.

Dobrodošlicu i sreću Anti Nazoru na klupi Zadra poželio je i direktor kluba Željko Žilavec.

Poželimo i mi Anti Nazoru sreću i dobre rezultate u njegovom trećem mandatu na klupi Zadra.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!