Sport

tenis

Kyrgios potražio pomoć psihologa

Kyrgios potražio pomoć psihologa
AP Images

Australski tenisač Nick Kyrgios, poznat po čestim ispadima na teniskim terenima, izjavio je za australske medije kako je potražio pomoć psihologa.

"Počeo sam se savjetovati sa psiholozima kako bi ojačao mentalno", izjavio je 23-godišnji Kyrgios za dnevnik "Canberra Times".

"Previše sam trenirao prije nego sam to učinio. Ali tako je, počeo sam, osjećam se slobodniji govoriti o tome i imam osjećaj da nemam što skrivati", dodao je australski tenisač.

"Morao sam se boriti s problemima na i izvan terena", rekao je Kyrgios koji je bio prisiljen skratiti sezonu u listopadu nakon turnira u Moskvi zbog ozljede lakta.

Kyrgios, kojeg se smatra perspektivnim tenisačem, također je najavio da će u budućnosti promijeniti svoj kalendar kako ne bi ponovio greške iz zadnje dvije godine.

"Dosta radim sa svojim stožerom kako bih postigao dobru ravnotežu u svom kalendaru, što mislim da nije bio slučaj u zadnje dvije godine koje nisam mogao ni završiti", kazao je Kyrgios. 

Slika koja će obilježiti proteklu sezonu je njegov meč protiv Francuza Pierre-Huguesa Herberta na US Openu u kojem je sudac Mohamed Lahyani sišao sa svoje stolice u trenutku kada je temperamentni Australac gubio 6-4, 3-0 te mu održao neku vrstu motivirajućeg govora. Kyrgios je izgledao kao da više ne želi igrati i svađao se s publikom. Na kraju je preokrenuo meč slavivši protiv Francuza.

Iako je bio čak 13. na ATP ljestvici, sada se nalazi na 37. mjestu, dok titulu prvog australskog tenisača ima mladi Alex De Minaur.


Reci što misliš!