Sport

košarka, aba liga

Nazor uoči Mega Bemaxa: Neugodan protivnik, očekujem igru s puno kontakata

Nazor uoči Mega Bemaxa: Neugodan protivnik, očekujem igru s puno kontakata
Mate Krezić

Nakon dvije uzastopne pobjede, protiv Krke i Vrijednosnica Osijek, pred košarkašima Zadra teška je zadaća. Za nova dva boda u regionalnoj ligi morat će se izboriti protiv uvijek neugodnog Mega Bemaxa.

Susret protiv drugoplasirane momčadi regionalne lige najavljuje trener Zadra, Ante Nazor:

"Spremno dočekujemo protivnika koji je zaista zahtjevan. O njima nije potrebno trošiti riječi jer svi znaju da je to jedna mlada i atraktivna ekipa koja igra modernu košarku i ima određenu plemenitost, što im daje za pravo da vide svoju projekciju i izvan okvira ABA lige. Stoga se moramo maksimalno pripremiti za obranu i pariranje u fizičkom dijelu gdje očekujem nebrojeno puno kontakata. Moramo ući u pametne posjede jer ako budemo imali problema s izgubljenim loptama kao prošlu utakmicu, ovaj će protivnik to puno ozbiljnije kazniti. Bit će to pravi test za nas, neke stvari još uvijek dorađujemo i možda neće izgledati najbolje, ali vjerujem da ćemo izgledati racionalno i produktivno te da ćemo i na ovoj utakmici ispraviti one greške koje smo vidjeli u prethodnima."

Možete li navesti na koga se u protivničkim redovima treba najviše fokusirati?

"Svi znamo da se tu istaknuo Goga Bitadze, međutim kod njih uvijek iskoči netko iz drugog plana, netko za koga se nisi posebno pripremio i onda takav igrač u finišu utakmice napravi velike probleme. Baš zato ne bi nikoga posebno apostrofirao, nego ćemo se pripremati kao da opasnost vreba sa svih pozicija jer zaista i prijeti."

Je li se momčad podigla, ponajprije na psihološkoj razini, nakon dvije uzastopne pobjede?

"Pobjede su to što nam je trebalo jer povjerenje između stožera i igrača se najbolje realizira kroz pobjede. Ali s druge strane, ne smijemo ući u onu drugu krajnost, koja nam se dogodila nakon pobjede u Beogradu, tako da je sada najvažnije čvrsto ostati na zemlji i sami sebi kazati kako ove dvije pobjede nisu ništa jer to smo bili i dužni učiniti."

Možete li malo prokomentirati nastupe Luke Božića koji je već dva puta za redom bio MVP kola u ABA ligi?

"Ne mogu."

A nastupe Amerikanaca?

"Ista stvar, teško je naći neki zaključak i suditi na osnovi petnaest dana i par utakmica. Hajde da se vratim i na Božića: Luka je i lani po dolasku u Zadar bio najbolji igrač lige, pa su poslije njegove performanse drastično opale. Zato ga i nisam htio komentirati jer te oscilacije u igri nisu realna slika, kao i kod Amerikanaca. Ako smo ušli u nekakvu havariju, normalno je da netko igra na gornjoj granici mogućnosti, a da je netko upitan. Ali za 15 do 20 dana to može doći na jedan nivo gdje ćemo sve to ispraviti. Sve sagledavam timski i ne zanima me ničije ime ni prezime, gledam ritam ekipe i nastojim da svi uđu u taj ritam."

Susret između Mega Bemaxa i Zadra na rasporedu je u petak u 20 sati u Krešinom domu, a ovom prilikom još jednom podsjećamo kako je policija najavila snimanje tribina.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!