Sport

stolni tenis

Andrej Gaćina zbog ozljede okončao nastup u Austriji

Andrej Gaćina zbog ozljede okončao nastup u Austriji
Sanjin Strukić/PIXSELL

Troje hrvatskih stolnotenisača završilo je sa svojim nastupima na vrlo jakom ITTF turniru Platinum kategorije Austrian Open, koji se igra u Linzu.

Najbolji nastup imao je Tomislav Pucar, koji je zaustavljen korak do najboljih 32, u 4. kolu kvalifikacija, i to od Japanca Yoshimure, 28. igrača svijeta, sa 4:1. Vrlo dobar turnir za našeg reprezentativca s obzirom da je kolo prije svladao europskog viceprvaka Rumunja Ionescua (4:2) te mu tako uzvratio za nedavni poraz u Bundesligi (3:2). 

No, tu je lijepim vijestima kraj. Već prije se od turnira oprostio Tomislav Frane Kojić i to u 2. kolu kvalifikacija kad je morao predati susret zbog bolova u leđima. Na svu sreću nije ništa ozbiljno te će Frane vrlo brzo biti u pogonu.

Ozbiljnija je situacija s Andrejom Gaćinom koji je unatoč ozljedi umalo i pobijedio. Početak meča s Tajpežaninom Lin Yun-Juom je bio vrlo obećavajuć, Gaćina je poveo 2:1, vodio i u četvrtom setu, a onda ga je pred kraj seta presjekla zadnja loža desne noge. Ona ista s kojom već dulje vrijeme vodi borbe. Nakon medicinskog 'timeouta' uspio se privremeno osposobiti te čak i dobiti taj četvrti set. Tajpežanin se uspio vratiti, osvojio je sljedeća dva seta, no naš prvi reket se nije predao već je u sedmom setu čak imao dvije meč lopte. Praktički je igrao bez kretanja, stajao i riskirao. Nije bilo dovoljno, Tajpežanin je uzeo odlučujući set sa 14:12. Poraz je ionako najmanje bitan u cijeloj priči, Gaćina da je i prošao dalje morao bi predati sljedeći meč. 

"Gaćina je bio odličan, dugo ga nisam vidio da je igrao tako dobro. Stisnuo je zube i uspio dovesti meč do kraja. Svaka mu čast što je uopće nastavio igrati te imao dvije meč lopte", kazao je izbornik Neven Karković.


Reci što misliš!