Sport

#zadarskadica

Brzina, vještina, adrenalin: Davor Sertić prvak Twins Fun kupa!

Brzina, vještina, adrenalin: Davor Sertić prvak Twins Fun kupa!

VIDEO- Davor Sertić rođen je i živi u Zadru - predstavljamo vam njegove sportske uspjehe koji su se ostvarili kroz 2018. godinu! Profesionalni je vozač automobilističkih utrka te je jučer osvojio naslov prvaka ''Twins Fun kupa'' sa ostvarenih 5 pobjeda i jednim 2. i jednim 3. mjestom.


Radi se o motorsport natjecanju koje se ove sezone po prvi put organiziralo na raznim trkalištima diljem Hrvatske i Slovenije, priča nam Davor. Ovaj 27-godišnjak od malena je zaljubljenik u formulu 1 i automobile, a svoj je ''sredio'' i upustio se u adrenalinski izazov tek nedavno, no s velikim uspjehom i vještinom kojom je pomeo i iskusne vozače!

Uz to je postao prvak Otvorenog prvenstva zagrebačke regije te državni viceprvak u svojoj klasi.

Davor je nastupio na kup prvenstvu koje se vozi sa identičnim vozilima marke Renault Twingo.

Ukupno se vozilo sedam utrka različitih disciplina iz razloga da se na kraju prvenstva dobije prvak koji je najkompletniji vozač. 

- Ovo je prvi puta na ovim prostorima da se vozilo takvo prvenstvo i ja sam prvi vozač koji je osvojio prvenstvo u više disciplina. Discipline od kojih se sastojalo prvenstvo su krug, kronometar, slalom, formula driver, svaka je posebna i izazovna, adrenalina ne fali, kaže Davor. Veliku podršku ima od sponzora Zadarske tiskare, Connecto transfers i Jamatva Zadar.

- Budući da mi je ovo bila debitantska sezona, postignut je značajan uspjeh. Inače, kada trebam krenuti, da uvijek je prisutna jedna mala napetost...ali onda samo kreneš i to je to, to smo staza i ja! Sada ide jedna pauza u sezonu vožnji ali na proljeće se počinje sve buditi pa imam planove nastaviti dalje s utrkama.

Htio bi promovirati i popularizirati motorsport u Zadarskoj županiji jer je taj sport slabije razvijen kod nas u usporedbi sa drugim županijama. Postoji RTZ klub Zadar, zadarski motorsport se budi i nadam se da je ovo samo početak nečeg puno većeg. 

 


Reci što misliš!