Sport

nogomet, europska liga nacija

Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije

Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije
Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Zagrebu uoči posljednje dvije utakmice Lige nacija - sa Španjolskom u četvrtak, 15. studenog na stadionu Maksimir, te protiv Engleske na Wembleyju tri dana kasnije.

Većina igrača doći će danas, a Luka Modrić i Ivan Rakitić priključit će se reprezentaciji u utorak.

"Uvijek je zadovoljstvo doći na okupljanje," kazao je napadač Fiorentine Marko Pjaca dodavši: "Suparnici su snažni, ali nadamo se revanširati Španjolcima i potom odigrati dobru utakmicu protiv Engleske."

Pjaca je naglasio kako se odlično osjeća i raduje ga što igra u kontinuitetu.

"Osjećam se dobro, zdrav sam i igram što mi je bilo važno nakon ozljede."

"Vatrene" u četvrtak očekuje 'furija' koja je u prvom susretu slavila 6-0 nanijevši hrvatskoj reprezentaciji najteži poraz u povijesti.

"Rezultat iz te utakmice nije realan. U prvih 20 minuta smo imali nekoliko prilika i da smo postigli pogodak susret bi išao u drugom smjeru," kazao je Pjaca dodavši: "Španjolska ima jaku reprezentaciju, ali se nadamo se da ćemo im uzvratiti za onaj poraz. Pojedinačno smo se podignuli u formi i nadam se da će se to vidjeti na terenu. Ranjivi su, nadam se da ćemo iskoristiti neke njihove pogreške."

Hrvatske nogometaše raduje podatak kako je stadion gotovo rasprodan.

"Lijepo je čuti da je stadion gotovo rasprodan, podrška navijača nam puno znači. Neka samo ostane ona atmosfera koja nas je sve krasila tijekom Svjetskog prvenstva"

Vratar zagrebačkog Dinama Dominik Livaković nada se kako će 'Vatreni' popraviti dojam nakon onih 0-6 u Španjolskoj.

"Sigurno nam je taj rezultat u glavama. Meni koji nisam igrao je u glavi. Nadam se da ćemo popraviti dojam nakon onih 6-0 u Španjolskoj i da će u Maksimiru biti puno bolje.

Naglasio je kako se odlično osjeća, a tko će braniti odlučit će izbornik

"Odlično se osjećam, treniram naporno, vidjet ćemo tko će branit, što god izbornik kaže," naglasio je Livaković.


Reci što misliš!