Sport

košarka, ht premijer liga

Ante Nazor o očajnom prvom poluvremenu protiv Splita: Bio sam u stanju prevrnuti svlačionicu

Ante Nazor o očajnom prvom poluvremenu protiv Splita: Bio sam u stanju prevrnuti svlačionicu
Ivo Cagalj/PIXSELL

Košarkaši Zadra s(p)retno su došli do pobjede s rezultatom 76-75 nad Splitom u nadasve uzbudljivom susretu na Gripama.

Zadrani su u sinoćnjoj utakmici pokazali dva lica - jedno potpuno nemoćno u prvom poluvremenu, te ipak nešto bolje i kadro za pobjedu u drugom. 

U posljednjoj sekundi kapetan i najbolji igrač Splita Mateo Kedžo u svom karakterističnom stilu uzeo je šut, ali lopta nije prošla kroz obruč, pa je Zadar slavio na Gripama.

Na semaforu je ostalo 76-75 (10-22, 27-22, 25-10, 21-14) za Zadar u 6. kolu HT Premijer lige.

"Izgleda da mi nismo došli na utakmicu. Bio sam u stanju prevrnuti svlačionicu. Mislili smo da će pobjeda doći sama od sebe. Početkom treće četvrtine vidjeli smo da je vrag odnio šalu. Tako smo trebali od početka igrati. Utakmica je na koncu došla u sferu kocke. Čestitao bih Splitu na jako dobroj utakmici. Ovo je bila prava dalmatinska fešta košarke nakon dugo godina", kazao je nakon teško izborene pobjede trener Zadra, Ante Nazor.

Susret je prokomentirao i Lovre Bašić koji je dobio nešto više prostora nego inače budući da je trener na klupi "zabetonirao" Malcoma Granta.

"Čestitam Splitu na borbenoj utakmici. Nije bilo lako. U prvi dio smo ušli mekano, to se vidjelo. Na poluvremenu smo shvatili da se trebamo skupiti i to smo napravili."


Reci što misliš!