Sport

košarka, ht premijer liga

Ante Nazor: Utakmica protiv Alkara poslužila je svrsi, mlađi igrači iskoristili su ponuđenu minutažu

Ante Nazor: Utakmica protiv Alkara poslužila je svrsi, mlađi igrači iskoristili su ponuđenu minutažu
Mate Krezić

Košarkaši Zadra konačno su odigrali jednu utakmicu koja nije navijačima zadavala glavobolje i već je u ranoj fazi zaplovila u 'mirne vode'. S rezultatom 99-71 savladan je sinjski Alkar u 7. kolu HT Premijer lige.

Osvrt na utakmicu dao je trener pobjedničkog sastava, Ante Nazor:

"Respektirali smo protivnika i htjeli smo od starta nametnuti svoj ritam. Nastojali smo što više, pa i pod cijenu greške, pretrčavati protivnika i tražiti pass-igru jer to je segment s kojim nismo bili zadovoljni. Ipak, koncentracija nije bila na nivou, a to se oslikava kroz 20 izgubljenih lopti i 9 promašenih slobodnih bacanja. Ali eto, imali smo dvije teške utakmice prije ove i možda se nismo dovoljno 'rekuperali', tako da moram biti zadovoljan pobjedom i minutažom igrača koji inače ne participiraju puno."

Koliko je doista zadovoljan igrom mladih igrača, Planinića i Tomasa?

"Zadovoljan sam njihovim angažmanom i energijom. Bilo je određenih tehničkih i taktičkih nedostataka, ali zato i služe ove utakmice da ih nagradimo za pošteni rad na treningu. Svaka utakmica je bolja od treninga, kako starijim igračima, tako i mlađim. Utakmica je posve poslužila svrsi."

A nekoliko riječi o susretu ponudio je i jedan od tih mladih igrača, Jure Planinić, koji je lijepo iskoristio minutažu i postigao 13 koševa te dohvatio 8 skokova.

"Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu i ispoštovali sve što smo dogovorili. Mi mlađi smo pružili dobru igru i, nadam se, ispunili sve što je trener od nas tražio. Dali smo sve od sebe i sad se već okrećemo Ciboni."

Osim već otpisanog Malcoma Granta, jučer u igru nisu ulazili ni Kristijan Krajina ni Petar Marić, no kod njih je situacija ipak povoljnija. Obojica su prijavili manje ozljede te su zbog toga dobili poštedu.


Reci što misliš!