Sport

plivanje

Međunarodni plivački miting Sv. Krševan: Na Višnjiku će plivati 500 plivača iz 30 klubova

Međunarodni plivački miting Sv. Krševan: Na Višnjiku će plivati 500 plivača iz 30 klubova
ŠC Višnjik

Svi su pozvani da ovaj vikend uveličaju jubilarni, 10. međunarodni plivački miting Sv. Krševan koji se održava u sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana.

Natjecanje se u organizaciji Plivačkog kluba Zadar održava 17.  i 18. studenog na zatvorenom plivalištu bazena Višnjik. Sve plivače i posjetitelje očekuju 3 dijela plivanja ali i veselja i druženja. 

Ovo veliko plivačko natjecanje na kojem sudjeluju kategorije kadeta i mlađih kadeta (djevojčice 2006., 2007., 2008. i 2009. godište i dječaci 2005., 2006., 2007. i 2008. godište) najjače je i najprestižnije međunarodno plivačko natjecanje iz serije mini grand prix natjecanja. 

U goste PK Zadar dolazi 500 plivača iz 30 klubova iz Hrvatske i BiH. Nastupit će najbolji kadeti i mlađi kadeti iz svih velikih klubova: Mladost Zagreb, Medveščak Zagreb, Dubrava Zagreb, Zagrebački PK, Primorje Rijeka, Jadran Split, Jug Dubrovnik, Sisak Janaf, Šibenik, Arena Pula i mnogi drugi.

Svečano otvorenje natjecanja bit će u subotu 17.11. u 14:45 sati a početak  prvog dijela natjecanja u 15:00 sati. Utrke se nastavljaju u nedjelju 18.11. s početkom u 09:00 sati i u popodnevnom dijelu s početkom u 15:00 sati.

Sve posjetitelje očekuje bogat program, kolači i piće uz sam bazen te lutrija za sve posjetitelje s velikim fondom nagrada.

Uz veliki broj gostujućih natjecatelja pred domaćom publikom nastupit će i 30 plivača iz PK Zadar koji očekuju još veću podršku s tribina.

Za PK Zadar nastupaju: Jakov Čerina, Leon Patrk, Lovre Babić, Mihovil Kozulić, Niko Škarpona, Rafael Utković, Tibor Harapin, Adrian Šaponja, David Radeka, Erik Perović, Lovre Dellavia, Petar Jukić, David Štulina, Ivan Puhalović, Marko Smojver, Dina Volarević, Lucija Burčul, Lucija Klasić, Dunja Krpina, Emanuela Gulan, Gabriela Gulan, Karla Sorić, Korina Miletić, Marcela Lovrović, Nora Stipanov, Sara Zrilić, Ana Knežević, Antea Grgin, Katarina Kozulić,Lara Katačić, Nera Jurjević, Andrea Uhoda, Bernarda Petešić, Cvita Knežević, Maria Milin,Matea Grbin, Mia Šarić i Zara Medanić.

U svakoj disciplini organizator, uz medalje, nagrađuje pobjednike i s bogatim nagradama (ukupno 188 odličja) zahvaljujući nagradama svih sponzora našeg Krševana a na kraju natjecanja posebne nagrade idu najuspješnijem plivaču i najuspješnijoj plivačici natjecanja.

Ulaz na bazen Višnjik je slobodan!


Reci što misliš!