Sport

nogomet, druga hnl

Jakov Pinčić: Želimo pobjedom zaključiti polusezonu

Jakov Pinčić: Želimo pobjedom zaključiti polusezonu
Antonio Pejić / NK Zadar

U subotu u 13:30 na Stanovima nogometaši Zadra igraju utakmicu 13. kola Druge HNL protiv Međimurja. Posljednji je to prvenstveni susret ove jeseni, čiji će ishod uvelike odrediti i konačan dojam nakon prvog dijela sezone.

U dosadašnjih 12 kola momčad Krešimira Sunare osvojila je 16 bodova, dok je sastav iz Čakovca sakupio dva manje – 14, što daje naznačiti otvorenu i zanimljivu utakmicu.

"Neću reći ništa novo ako kažem da svaka utakmica u Drugoj HNL krije određene zamke i svaki je protivnik potencijalno neugodan ako mi taj dan nismo na pravoj razini. No, kada igramo pred našim navijačima nemamo se razloga ikoga bojati. Znamo što nam je činiti, moramo ući maksimalno od prve minute i jedino što nas zanima jesu tri boda", kaže Jakov Pinčić, vratar Zadra.

Ni Zadar ni Međimurje nisu u bajnoj formi pa će danas težiti pozitivnom rezultatu kako bi u što boljem raspoloženju otišli na zimsku stanku. Zadrani su bez pobjede mjesec dana (dva remija i tri poraza), dok su Međimurci pobjedom u prošlom kolu protiv Osijeka II (2:1 u sudačkoj nadoknadi) prekinuli niz od pet poraza.

"Nakon jednog vrlo dobrog razdoblja, dogodio nam se rezultatski pad, ali puno je tu detalja igralo ulogu i nećemo previše gledati unatrag. Moramo se skupiti i odigrati onako kako znamo i možemo te pobjedom zaključiti ovaj dio sezone. Ta tri boda su nam vrlo važna kako bismo učvrstili poziciju u sredini ljestvice i mirnije čekali proljeće."

Zadar je u dosadašnjih šest susreta kod kuće ostvario četiri pobjede i dva poraza, dok je Međimurje na pet gostovanja osvojilo samo jedan bod. Naravno, taj podatak Zadrane neće uljuljkati uoči međusobnog okršaja na Stanovima.

"Respektiramo svakog protivnika pa tako i Međimurje, ali mislim da na našem terenu najviše toga ovisi o našem pristupu i igri. Moramo im čvrstom i borbenom igrom pokazati tko je gazda na Stanovima i vjerujem da ćemo, uz podršku naših navijača, doći do željene pobjede", za kraj će Pinčić.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!