Sport

košarka, aba liga

Ante Nazor uoči Cibone: Zadar je nebrojeno puta dokazao da igra najbolje kad nije kompletan

Ante Nazor uoči Cibone: Zadar je nebrojeno puta dokazao da igra najbolje kad nije kompletan
Mate Krezić

Najveći hrvatski košarkaši derbi je pred vratima. U ponedjeljak u 18 sati u Draženovom domu, u sklopu 8. kola ABA lige, snage će odmjeriti Cibona i Zadar, koji na put u metropolu ide s igračem manje budući da trener više ne računa na Malcoma Granta, a njegova zamjena još nije stigla...

Susret je najavio trener Zadra, Ante Nazor:

"Imamo problema zbog intervencije u rosteru i izvjesno je da nećemo dočekati novog playmakera uoči ove utakmice. Ali ništa zato, Zadar je nebrojeno puta dokazao da igra najbolje kad nije kompletan. Nadam se da će se to pokazati i ovaj put, da će se igrači maksimalno mobilizirati i nikako ne dopustiti da nam se ponovi ono izdanje iz našeg prošlog susreta."

Grant dakle više neće na sebe navući dres Zadra. Što je presudilo da se s njime raskine suradnja?

"Smatram da to nije igrač koji stvara razliku. Treba nam igrač koji će biti istinski vođa i kojem možemo dati momčad u ruke. Želim da bude produžena ruka trenera na terenu i u tom smjeru moramo djelovati."

U međuvremenu se otvara veliki prostor za Lovru Bašića...

"Lovre se od mog dolaska ponaša jako profesionalno i mogu reći da je to potpuna suprotnost od onog igrača kojeg sam trenirao ovdje prije dvije godine. Bez obzira na kvalitetu novog igrača, Lovrina pozicija u momčadi je neupitna. Ono što mi je jako drago jest da su njegove oscilacije u igri postale minimalne i to treba respektirati."

I još nekoliko riječi o protivniku?

"Cibona je u vrhunskoj formi, na domaćem terenu su pokazali da su jako nezgodan protivnik i u susrete ulaze s 'ekstra' energijom na što moramo znati odgovoriti. Jako su dobra šuterska momčad i ne smijemo im dozvoliti ulazak u ritam. Očekujem pravu mušku utakmicu i da će Zadar odigrati baš onako – zadarski."

Zadar se uoči derbi-susreta nalazi na pretposljednjem mjestu s dvije pobjede i pet poraza, dok Cibona s pobjedom više drži osmo mjesto.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!