Sport

Košarka, ABA liga

Nazor: Ciboni ne smijemo dozvoliti da uđe u šuterski ritam

Nazor: Ciboni ne smijemo dozvoliti da uđe u šuterski ritam
Luka Stanzl/PIXSELL

Košarkaši Zadra u ponedjeljak u sklopu 8. kola ABA lige gostuju u „Draženovom domu“ protiv najvećeg hrvatskog rivala Cibone.

Zadar kao i Cibona su u prošlom, 7. kolu ABA lige upisali poraz (Zadar, u ulozi domaćina u zadnjim sekundama protiv Mege Bemax, a Cibona u gostima kod Partizana).

Na konferenciji za medije trener Nazor komentirao je:

- Cibona je u vrhunskoj formi u ABA ligi i prvenstvu Hrvatske. Nakon kiksa od Igokee na domaćem terenu pokazali su da su jako nezgodan domaćin i da s jednom ekstra energijom ulaze u susret i na to moramo biti spremni i odgovoriti jednakom mjerom.

U zadnjem ogledu, u sklopu HT Premijer lige Cibona je kontroliranim tijekom utakmice stigla do pobjede.

- Nepoznanica nema. Radi se o istinskom derbiju. Cibona je jako dobra šuterska ekipa i ne smije nam se dogoditi kao u zadnjoj utakmici da uđu u šuterski ritam. Moramo pristupiti jako čvrsto u svakom izlasku, u svakom bloku, u svakom skoku. Očekujem pravu mušku utakmicu i da Zadar odigra – zadarski.

Klub je odlučio prekinuti suradnju s  Malcomom Grantom, a jučer  je službeno raskinut ugovor s igračem, koji se još jučer zaputio u Zagreb odakle će putovati u Sjedinjene Američke Države.

- Smatram da on nije igrač koji stvara razliku. Nama treba igrač koji će stvarati razliku i koji će i u obrani i u napadu biti istinski vođa i kojemu ćemo, što se kaže, dati ekipu u ruke. Treba nam netko tko će podizati kvalitetu ostalih igrača i tko će otkloniti sve upitnike koji su se nadvili nad pojedincima. To očekujemo od playmakera i nadam se da će biti produžena ruka trenera na terenu.

Danas smo objavili kako je novi razigravač Zadra Amerikanac Kwame Vaughn (28,191) koji nema pravo nastupa na sutrašnjoj utakmici, ali koji bi svakako trebao u nastavku sezone pomoći Zadru u nastojanjima za što kvalitetnijim plasmanima u svim natjecanjima u kojima nastupa.

Kako stvari stoje pred sam ogled sa Cibonom u ponedjeljak razigravačke će dužnosti preuzeti Lovre Bašić kojemu će pomagati i ostatak momčadi.

- Što se tiče Lovre Bašića mogu kazati da se ponaša i radi zaista kvalitetno i da je sušta suprotnost onog igrača kojeg sam imao prije dvije godine. Bez obzira na dolazak novog igrača kojeg ćemo potpisati nadam se već tijekom dana njegova pozicija u momčadi je neupitna. Što se tiče svih dosadašnjih utakmica i treninga, njegove oscilacije su minimalne i to je veliki napredak te ga treba respektirati.

Utakmica se igra u ponedjeljak u Draženovom domu s početkom u 18h, a sav prihod od utakmice biti će doniran u sklopu akcije „Ljudi za ljude“ siromašnim građanima glinskog kraja.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!