Sport

Boks

Aresovci se iz Zagreba vratili bogatiji za broncu, četiri srebra i dva zlata

Aresovci se iz Zagreba vratili bogatiji za broncu, četiri srebra i dva zlata

Članovi i treneri boksačkog kluba "Ares" proteklog su vikenda sudjelovali na kvalitetnom međunarodnom turniru u Zagrebu koji je okupio brojne sudionike iz više zemalja iz regije i svijeta.

Aresovci su u Zagreb otišli spremni u sastavu sa čak sedam natjecatelja koji su ostvarili impresivan rezultat. Naime, Ares se u Zadar vratio sa isto toliko medalja-  jednom broncom, četiri srebra i čak dva zlata.

Rezultat je to marljivog, kontinuiranog i kvalitetnog rada na boksačkim treninzima.

Mahom mladi natjecatelji, pokazali su kako je itekako moguće i u takvoj dobi uz ozbiljan pristup prema sportu i životu kakav dolikuje mnogo starijim uzrastima postići izvanredan rezultat.

- Na to smo iznimno ponosni. Ovo je prije svega njihova pobjeda, ali i pobjeda njihovih obitelji, roditelja i nas trenera. Jer sam proces uspješnog i kvalitetnog nastupa na turnirima, odnosno, osvajanja medalja je iznimno složen i izaziva maksimalne napore svih dionika tog procesa koji se ulažu svakodnevno.

Iznimno smo ponosni na naše mlade natjecatelje, koji unatoč tome što su iznimno mladi, svaki dan dolaze na treninge, ponekad se ustaju u zoru, prije škole i odlaze trenirati kako bi stekli što bolju kondicijsku pripremu za nadolazeće turnire koja je u boksu od iznimne važnosti. Ponosni smo na svaki njihov trening, pobjedu i poraz, odlazak na turnir, kazao je zadovoljni trener Niko Marketin.

Premijernu borbu na turniru imao je Roko Bukvić protiv Franca Jerkovića iz BK "Gladijator", gdje je Roko odnio uvjerljivu pobjedu rezultatom 3:0. Tom pobjedom plasirao se u polufinale, gdje je također uvjerljivo pobijedio. U finalu ga je dočekala teška borba i nakon neizvjesnog meča Roko nakon egalne završnice ipak osvaja srebro. Roko je u finalu boksao protiv iskusnog crnogorskog predstavnika Sjelokoca, koji iza sebe ima preko osamdeset mečeva.

Srebro su osvojili Luka Matijević, Luka Bukvić i Ivan Nekić. Niko Dražina osvojio je bronačnu medalju, nakon što je u polufinalnom susretu tijesno izgubio rezultatom 2:1, od aktualnog prvaka Hrvatske Bernarda Grgića.

- Iznimno smo ponosni na naše zlatne natjecatelje sa ovog turnira Karlu Tadić i Vicu Radonića, kaže trener Vedran Bajlo.

Karla je pobijedila aktualnu prvakinju hrvatske reprezentacije Luciju Pastuović, a Vice Radonić je slavio prekidom u prvoj rundi protiv mađarskog predstavnika.

Treneri Marketin i Bajlo su iznimno zadovoljni sa predstavama svih svojih boksača te s razlogom optimistično gledaju u budućnost.

U Aresu ionako u prvom planu nisu rezultati i medalje, već se naglasak stavlja na zajedništvo, ozbiljnost, želju, htijenje, ispravno i pravilno ponašanje, međusobno uvažavanje, poštivanje i bodrenje.

To i jesu najčvršće karakteristike njihovih boksača, jer oni su jedni drugima najveći navijači i najveći motiv na svakom treningu i u svakoj borbi.

Boksački klub "Ares" nastavlja sa svojim standarnim aktivnostima i u budućnosti priželjkuju još puno dobrih rezultata.

- Također, ovim putem želimo čestitati i ostalim zadarskim boksačima na nastupima i medaljama, poručuju iz BK Ares.

Nakon povratka u Zadar, treneri i članovi BK Ares zapalili su svijeće za žrtve i heroje Vukovara i Škabrnje kod prigodnog grafita u Vukovarskoj ulici u Zadru.


Reci što misliš!