Sport

Nogomet

Sutomišćica: Mladi uzrasti Hajduka gostovali kod Sv. Mihovila

Sutomišćica: Mladi uzrasti Hajduka gostovali kod Sv. Mihovila

Mlađi uzrasti splitskog Hajduka gostovali su protekli vikend u Sutomišćici, gdje su odigrali prijateljske utakmice s vršnjacima iz otočnog nogometnog kluba Sveti Mihovil.

Ovo je prvi put u povijesti da je splitski Hajduk s mladim uzrastima gostovao na otoku Ugljanu. Odigrane su dvije prijateljske utakmice i to u kategorijama papalina i tića. Splićani su u obje utakmice bili za nijansu bolji pobijedivši u ogledima papalina s 2-1 i u utakmici tića rezultatom 4-2.

Za Sveti Mihovil su pogađali Duje Lukačić (papaline) te braća Ive i Mate Bobić (tići). U obje utakmice mladi su otočani pružili jako dobar otpor igračima iz jedne od najboljih nogometnih škola u Hrvatskoj.

- Do suradnje naših dvaju klubova došlo je uz pomoć člana Izvršnog odbora otočnog nogometnog kluba, vratara Osijeka Krševana Santinija koji je rodom iz Lukorana. Suradnja je zasad rezultirala odigravanjem prijateljskih utakmica mladih uzrasta dvaju klubova. Splićani su nas pozvali da na proljeće gostujemo na Poljudu te odigramo uzvratne susrete, a ujedno prisustvujemo seniorskoj utakmici Hajduka – kaže nam Krešimir Jaklin, voditelj omladinske škole NŠK Sv. Mihovil.

Uoči samih utakmica prigodne darove predstavnicima splitskog Hajduka predali su pročelnica Općine Preko Dražena Strihić i sportski direktor NŠK Sv. Mihovil Damir Korenov. Svakako treba pohvaliti aktivnosti nogometnog kluba Sveti Mihovil nakon uređenja novog igrališta u Sutomišćici, kojeg je u potpunosti financirala Općina Preko, a već je steklo epitet jednog od najljepših i najatraktivnijih igrališta na svijetu.

Dovoljno je podsjetiti da je ovog ljeta na igralištu u Sutomišćici legendarni Šime Strikoman snimio milenijsku fotografiju u čast najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini Luke Modrića. Na službenom otvorenju novog igrališta u svibnju je gostovala prva momčad Osijeka, a sada su na Ugljan stigli i mladi uzrasti Hajduka.

- U siječnju će se na našem igralištu u Sutomišćici odigrati ‘JAKO dobar turnir’ za mlađe pionire na kojem će, između ostalih, nastupiti i klubovi s renomiranim nogometnim školama – NK Osijek i Prvi gol iz Rijeke. Pored toga, tijekom ljeta će se organizirati Coerver Camp kao i kamp za vratare. To je samo dio aktivnosti koje planiramo u idućoj godini, a koje ne bismo mogli realizirati bez potpore naših sponzora i naravno, Općine Preko koja nam je glavni pokrovitelj – dodao je Jaklin.

Tići: Sv. Mihovil – Hajduk 2-4

Sveti Mihovil: Gabriel Bobić, Mate Bobić, Ive Bobić, Filip Lukačić, Ivan Gotovina, Luka Pedišić, Nikola Katičin, Rosano Franov, Nikola Kurtin, Bartul Mišlov, Nikola Kolega, Frane Kolega, Karlo Lucin, Val Rančić, Teo Valjin, Mateo Jurina, Ivano Novosel;

Hajduk: Josip Pandurić, Roko Plejić. Ante Mušac, Ivan Vidaković, Ivan Matijević, Marko Peruzović, Marin Pućo, Frane Alujević, Duje Ninčević, Filip Piteša, Beppo Radić, Matija Zelić, Marino Ruščić i Tome Gulan; treneri Ante Puljiz i Robert Jurica, fizioterapeut Matko Jurić

Papaline: Sv. Mihovil – Hajduk 1-2

Sveti Mihovil: Duje Lukačić, Tonko Mišlov, Luka Vitlov, Nino Vidov, Donat Kombura, Luka Zelenčić, Dominik Bušljeta, Filip Pedišić, Pave Stagličić, Krešo Šimišin, David Kralj, Paulo Lucin, Ivano Kolega, Andreas Kolega, Jakov Kolega, Mate Profaca;

Hajduk: Stipe Vukić, Marko Taslak, Bepo Ukić, Matej Bubalo, Bruno Karlović, Roko Mimica, Petar Ravlić, Ivan Burić, Dino Boljat, Marko Petričević, Luka Damić, Vito Ružić, Toni Težulat, Duje Meter;

Obje utakmice sudio je Lucijan Palaško iz Bibinja.


Reci što misliš!