Sport

košarka, ht premijer liga

Ante Nazor uoči Cedevite: Očekujem tešku utakmicu, na terenu moramo nametnuti svoj autoritet

Ante Nazor uoči Cedevite: Očekujem tešku utakmicu, na terenu moramo nametnuti svoj autoritet
Bojan Bogdanić

U četvrtak u 18 sati na raspored je susret HT Premijer lige između Zadra i Cedevite koji će se odigrati u Krešinoj dvorani.

Sudeći po najavi susreta, trener Ante Nazor očekuje kako će Cedevita u Zadar doći sa svojom tzv. B momčadi.

"Ne očekuje nas ni malo lagan zadatak jer izuzetno respektiram ovu ekipu koja je sastavljena od mahom mladih igrača koji se isključivo pripremaju za ove utakmice budući da nemaju drugi sustav natjecanja. Sklonost tako mlade ekipe je da napreduje kako sezone odmiče. Igraju prepoznatljivo, a to je igra na višak trčanja, agresivnosti i borbenosti u skoku. Na taj način podižu sebi samopouzdanje i tako otklanjaju vlastite nedostatke."

Kako se onda postaviti na terenu?

"Ja prvenstveno od svojih igrača očekujem da imaju odgovor na takvu igru kako bi naša kvaliteta došla do izražaja. Ako u utakmicu uđemo imalo 'poljuljano' možemo imati velikih problema što su oni dokazali protiv teških protivnika na teškim gostovanjima. Autoritet na terenu možemo postići ako se postavimo još agresivnije i još borbenije od protivnika."

Kakvo je stanje u momčadi?

"Kompletni smo, riješili smo probleme s ozljedama i malo smo se uspjeli osvježiti tijekom reprezentativne pauze."

Prvi dojmovi o Vladimiru Dašiću koji je stigao na probu u Zadar s namjerom da revitalizira svoju karijeru?

"Izgleda 'igrački' i jako je motiviran, a to me jako raduje. Fizički dobro izgleda, ali nije još spreman za maksimalne napore, no tendencija je da će postati spreman. Dogovorili smo probni rok od mjesec dana i onda ćemo vidjeti može li ili ne. Treba biti strpljiv."

Luka Božić i Domagoj Vuković bili su pozvani u reprezentaciju ali, najblaže rečeno, nisu se naigrali...

"Ja imam svoje mišljenje, sigurno da sam očekivao više. Oni koji su odgovorni za to moraju puno više respektirati nečiju kvalitetu igre u regionalnom natjecanju. Možda oni imaju neku viziju. Ne znam, nisam s nikim popričao. Ali postavit ću pitanje kad budem u prilici."

Tijekom utorka se u jednom mediju spominjao štrajk u momčadi Zadra?

"Prvi put čujem. Možda bi bilo bolje da su se bavili pitanjem Božića u reprezentaciji nego nekakvim štrajkom u Zadru..."

Još jednom napominjemo kako je za sutrašnju utakmicu najavljena postrožena kontrola na ulazima u dvoranu, pa savjetujemo svim posjetiteljima da ne čekaju do posljednjeg trenutka za odlazak u Krešinu dvoranu.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!