Sport

veliki jubilej trofejnog kluba

U subotu svečana proslava 110. obljetnice utemeljenja Veslačkog kluba Jadran Zadar

U subotu svečana proslava 110. obljetnice utemeljenja Veslačkog kluba Jadran Zadar

U subotu, 8. prosinca 2018. svečanom sjednicom, koja će se održati u Veslačkom domu na Branimirovoj obali, obilježiti će se 110 obljetnica utemeljenja Veslačkog kluba Jadran Zadar.

IZ VK Jadran pozivaju sve članove kluba, bivše veslače i prijatelje kluba, na svečanu sjednicu koja počinje u 18 sati i nakon toga na druženje na domjenku kako bi dostojno obilježili ovaj jubilej.

Veslački klub Jadran osnovan je 20. rujna 1908. godine te je najstarije djelatno sportsko društvo u Gradu Zadru i prvi osnovani hrvatski veslački klub na Jadranskom moru. Svoje korijene vuče iz veslačkog odjela Hrvatskog Sokola u Zadru osnovanog 1885. godine.

Od samog početka svoga djelovanja Jadran ima pionirsku ulogu u razvoju veslanja na našoj obali i na tadašnjem teritoriju Hrvatske. Kroz svoju burnu povijest klub je imao uspona i padova, dijeleći sudbinu Grada Zadra u napetim događajima zadarske povijesti zadnjih stotinu i deset godina gdje su se u tom vremenu na teritoriju Grada Zadra izmjenile četiri države.  

Veslački klub Jadran danas je jedan od najtrofejnijih zadarskih sportskih klubova koji u svojoj trofejnoj dvorani ima odličja sa svih važnijih međunarodnih natjecanja od Olimpijskih igara, Svjetskih prvenstava seniora i juniora, Mediteranskih igara do nebrojeno puno domaćih naslova prvaka države u svim kategorijama i disciplinama. Zasluga je to generacija zadarskih veslača i članova kluba koji su svojim zalaganjem doprinosili klubu i pronosili ime kluba i Grada Zadra po čitavom svijetu.

Cilj Kluba je poticanje, razvijanje i unapređivanje veslačkog sporta i razvitka odgojnih, moralnih, etičkih i sportskih vrijednosti kod svojih članova bavljenjem sportom.


Reci što misliš!