Sport

košarka, ht premijer liga

Rezervna momčad Cedevite dobrano namučila Zadar

Rezervna momčad Cedevite dobrano namučila Zadar
Z.Kucelin/KK Zadar

Pred oko 1500 gledatelja u Krešinoj dvorani, košarkaši Zadra teškom su mukom došli do pobjede nad Cedevitom. Ali ne nad onom Cedevitom koja se natječe u ABA ligi ili Eurokupu, nego nad njihovom rezervnom momčadi koja igra isključivo HT Premijer ligu.

Sporo i tromo Zadrani su otvorili utakmicu pa su tako rezervnom sastavu Cedevite, pojačanom za Bošnjaka i Perkovića, dozvolili vodstvo 10-4 nakon trice Widemana u 4. minuti susreta. Upravo je jedini Amerikanac u gostujućem sastavu bio najveća prijetnja, dok je odgovor stizao tek povremeno, uglavnom preko Vukovića i njegovih dviju trica. 

Kad mu se također tricom priključio Bašić, Zadar je stigao do izjednačenja 15-15, a za prelazak u vodstvo 20-19 pobrinuo se kapetan Špralja 20 sekundi pred istek vremena. Nažalost, to je bilo dovoljno da Bošnjak stigne do druge strane terena i položi za vodstvo Cedevite 21-20 nakon 10 minuta igre.

Drugu četvrtinu obilježile su brojne izmjene vodstva, ali i dosta siromašna košarka s obje strane. Tek povremeni bljeskovi Bašića, Marića i Magarityja uistinu nisu bili dovoljni za preuzeti kontrolu nad igrom. Kao da je reprezentativna pauza otupila sve zadarske oštrice. U posljednjem gostujućem napadu Bošnjak se tricom pobrinuo da gosti na odmor odu s prednošću i to 37-34.

U ovako lošoj i neuvjerljivoj igri malo bolji od ostalih u sastavu Zadra bio je Magarity sa 7 koševa, a po 6 su dodali Bašić i Vuković. Wideman je predvodio Cedevitu s 13 koševa, 9 je dodao Perković, a 7 Bošnjak.

Prva minuta nastavka donijela je puno bolji i agresivniji Zadar, što je rezultiralo 6-0 serijom u režiji Vukovića i Brzoje, pa je gostujući trener Ivan Kapov bio primoran na dosta ranu minutu odmora, koja je urodila plodom.

Naime, zadarske serija je stala, a započela je nova serija izmjena vodstava. Spomenimo i kako je Cedevita dobar dio svojih koševa postigla s linije slobodnih bacanja, a paralelno tome, s po četiri osobne pogreške su se 'napunili' Little i Božić. U takvoj igri ponovo su se bolje snašli gostujući igrači te su istek 30. minute dočekali s vodstvom 56-53.

Posljednja četvrtina donijela je dvije ozljede u momčadi Zadra, pa su tako igru morali prerano napustiti Brzoja i Marić, a valja spomenuti i situaciju koja je prethodila Marićevoj ozljedi, a to je upravo njemu prestrogo dosuđenu nesportsku pogrešku, na koju je kompletna dvorana skočila na noge, a tribine su konačno proključale i postale pravi vjetar u leđa zadarskoj momčadi.

Dvama vezanim ubačajima Krajine, Zadar je stigao do vodstva 65-61 nešto više od dvije minute pred kraj susreta, a to je bilo najveće zadarsko vodstvo u dotadašnjem dijelu utakmice, što dovoljno govori o kvaliteti igre. A o kvaliteti protivnika također dovoljno govori da više nisu imali snage kako bi se vratili iz tog zaista sitnog zaostatka. Utakmica je stoga završena teško izborenom pobjedom Zadra s rezultatom 69-63.

Zaista neatraktivan susret u kojem se nitko nije osobito istaknuo, ali ipak ćemo izdvojiti učinak Vukovića od 12 koševa, 11 je dodao Magarity, a 10 Božić. Nadamo se samo kako ozljede Brzoje i Marića nisu teže prirode...

Nakon devet odigranih utakmica, Zadar ima učinak od šest pobjeda i tri poraza, što je dovoljno za trenutno treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!