Sport

pressica za pamćenje

Ante Nazor zagrmio je nakon utakmice: Ovi igrači moraju shvatiti da igraju u gradu Pina i Kreše!

Ante Nazor zagrmio je nakon utakmice: Ovi igrači moraju shvatiti da igraju u gradu Pina i Kreše!
Bojan Bogdanić

Onaj ton kojim se inače obraća igračima na time-outu, nakon što počine početničke greške, Ante Nazor je ovaj put prenio na press konferenciju poslije utakmice s Cedevitom. I svaka mu je riječ bila na mjestu!

Grmio je Nazor iznerviran beskrvnom igrom svoje momčadi:

"Uvijek isti problemi! Najbolji je primjer što smo se povukli od Cedevitinog kontakta. To je nedopustivo igraču Zadra na domaćem terenu. Prvo poluvrijeme osam njihovih napadačkih skokova, a mi smo pucali samo dva penala. Znači, nitko nema muda ući jako na ulaz ili u tijelo da se zagradi. Moji igrači moraju shvatiti da oni žive i rade u gradu Zadru i da je ova publika naviknuta da se ovdje gine. Ovo je nedopustivo! Jedino što je dobro jest pobjeda. Sve drugo je maltretiranje ekipe, trenera i publike kojoj sam se na kraju ispričao. Trebamo razdijeliti dvije stvari: nerad i grešku. Nikome neću prigovoriti za promašen zicer, pa neka se i deset puta ponovi, ja ću zapljeskati. Ali ako se nakon toga netko ne vrati nazad i onda protivnik lako daje poene, to je nedopustivo!"

A onda je Nazor, također uz galamu, povukao nekoliko lijepih paralela: 

"Stariji ljudi, koji su gledali Giuseppea, mi govore da bi on sam zagradio tri, četiri igrača, uzeo loptu i krenuo u napad. Momci moraju shvatiti da oni žive i rade u njegovom gradu! Krešo Ćosić, kome bi on uhvatio korak, taj ne bi prolazio bez banane. Moji igrači moraju shvatiti da oni žive i igraju u njegovom gradu! Arijan Komazec je i danas, kad igra basket, kao kompjuter i ne radi niti jednu grešku s ovoliko godina. A mi 18 izgubljenih lopti i ne znamo provesti pas-igru. Jednostavno, igrači moraju shvatiti gdje žive i da se ne mogu tako ponašati 33 minute! Istina, 7 minuta smo izgledali kako treba, a moj je posao da to prebacim na cijelu utakmicu i to čim prije."

Ante, svaka ti je na mjestu!


Reci što misliš!