Sport

Nogomet, kvalifikacije za Euro 2020

"Vatreni" kvalifikacije za Euro 2010 otvaraju protiv Azerbajdžana u Zagrebu

Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorit će nastup u kvalifikacijama za europsko prvenstvo 2020. godine utakmicom protiv Azerbajdžana 21. ožujka 2019. na stadionu Maksimir u Zagrebu, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora HNS-a koja je u ponedjeljak održana u Zagrebu.

Izvršni odbor HNS-a je donio odluku kako neće mijenjati grb iako je nedavno raspisao javni natječaj za dizajn.

"Nakon provedenog javnog natječaja za prijedloge izgleda novog grba Hrvatskog nogometnog saveza, a imajući u vidu izvještaj Komisije za izdavačku djelatnost, Izvršni odbor HNS-a odlučio je kako niti jedno pristiglo rješenje ne bi predstavilo poboljšanje u odnosu na postojeći grb te stoga neće mijenjati aktualni grb za sljedeći natjecateljski ciklus. HNS se ovim putem zahvaljuje svim autorima na uloženom vremenu, trudu i kreativnosti tijekom ovog procesa," poručili su iz HNS-a.

Izvršni odbor je usvojio sve potrebne materijale za redovnu programsku sjednicu Skupštine HNS-a koja će biti održana 20. prosinca s početkom u 11:30 sati u hotelu Westin u Zagrebu. Pritom su prihvaćeni prijedlog programa rada Saveza te financijski plan za 2019. godinu.

Tri dana nakon utakmice s Azerbajdžanom, hrvatska vrsta će gostovati u Mađarskoj. U skupini sa svjetskim doprvacima još su Wales i Slovačka. Na EP 2020. će se plasirati prve dvije momčadi iz svake skupine.


Reci što misliš!