Sport

Košarka, NBA liga

Dirk Nowitzki za povijest

Dirk Nowitzki za povijest
Twitter / @dallasmavs

Phoenix Suns, najslabija momčad NBA ove sezone, sinoć su kod kuće sa 99-89 pobijedili Dallas Maverickse i tako prekinuli niz od deset poraza, a Dirk Nowitzki se upisao u povijest.

Ova je utakmica imala simbolični značaj jer se na parkete vratio Dirk Nowitzki nakon ozljede i u svojoj 40. godini je tako zaigrao 21. sezonu u dresu Dallasa. S tim nastupom se njemački košarkaš upisao u povijest NBA kao prvi igrač koji je najviše sezona proveo u jednom klub. Prije sinoćnje utakmice bio je izjednačen s Kobeom Bryantom koji je 20 sezona igrao u dresu Los Angeles Lakersa.

Dallas je predvodio Harrison Bernes sa 15 ubačaja, dok je Nowitzki u šest minuta na terenu zabio dva koša. U redovima Phoenixa, koji je ove sezone upisao svega pet pobjeda, najbolji je bio T.J. Warren sa 30 koševa, a Dragan Bender nije ulazio u igru.

Houston Rockets su kod kuće sa 126-111 nadigrali Los Angeles Lakerse, a James Harden je zabio 50 koševa i upisao triple-double sa 10 skokova i 11 asistencija. Najbolji u redovima Lakersa bio je LeBron James sa 29 koševa, a Kyle Kuzma je dodao 24. Ivica Zubac nije ulazio u igru za Lakerse.

San Antonio Spurs su sa 125-87 "razbili" gostujuće LA Clipperse, a do pobjede ih je predvodio LaMarcus Aldridge sa 27 ubačaja. Rudy Gay je ubacio 21 koš. Tobias Harris je bio najučinkovitiji kod Clippersa, kojima je ovo četvrti poraz u zadnjih pet utakmica, sa 17 koševa.

Orlando Magic su, u utakmici koja je igrana u Mexico Cityju, sa 97-91 svladali Chicago Bullse. Nikola Vučević je bio najbolji strijelac utakmice sa 26 koševa i 10 skokova za Magic, koji se ovdje vodio kao domaća momčad, prekid niz od tri poraza. Zach LaVine je postigao 23 poena, a Justin Holiday 18 za Chicago.


Reci što misliš!