Sport

odlični rezultati

Članovi PK Jadera sa Županijskog prvenstva vratili se s čak 88 medalja

Članovi PK Jadera sa Županijskog prvenstva vratili se s čak 88 medalja

15. prosinca u organizaciji PK Zadar održano je Županijsko prvenstvo u plivanju na kojem su nastupili klubovi PK Dupin, PK Jadera, PK Zadar te članovi Triatlon kluba Zadar koji su plivali van konkurencije.

Natjecanje je održano u dva dijela. U prvom su nastupili stariji plivači i plivale su se 50-metarske discipline, dok su u drugom nastupili mlađi plivači na 25-metarskim disciplinama. U oba dijela za Zadar je plivalo ukupno 132 natjecatelja koji su doplivali do 88 medalja.

Većina plivača je po prvi put nastupila na natjecanju te im ovim putem čestitamo na rezultatima, a onima koji su se penjali na postolje i na osvojenim medaljama, dok onima koji zbog bolesti nisu nastupili na natjecanju želimo što brži oporavak.

U prvom dijelu natjecanja u četiri discipline (50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) za medalje su se borili stariji plivači podjeljeni u 6 kategorija: A (M '01 i st, Ž '03 i st), B (M 02.,03., Ž '04.,05.), C (M '04.,05., Ž '06.,07.), D (M '06.,07., Ž '08), E (M '08 i Ž '09) i F (M '09 i ml., Ž '10 i ml). U ovom dijelu naši plivači PK Jadera su doplivali do 68 medalja (31 zlatna, 17 srebrnih i 20 brončanih).

Po dvije zlatne medalje su osvojili: Ellena Šušteršić, Ema Krstić, Filip Smolić, Maksim Vrkić, Marija Kuman, Mate Molnar, Mirta Zubčić, Noa Kuman, Sandro Barić.  Po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju su osvojili: Danica Sorić, Dorijan Marin, Duje Grgić, Ivan Paleka, Roko Grgić, Roko Peraić; jednu zlatnu i jednu brončanu medalju osvojili su: Barbara Jerak, Ivano Kuman, Klara Sorić, Lea Ikić i Roko Zubčić, a do zlatnih medalja su doplivali i: Dominik Paleka te Valentin Špralja.

Dvije srebrne medalje su osvojili: Rita Herceg i Tonka Krstić. Jednu srebrnu i jednu brončanu medalju osvojili su: Lovre Jerak i Šime Lukić dok su po jednu srebrnu medalju osvojili: Andrija Kačanić, Filip Manojlović, Ivano Žaja, Josip Gregov i Matej Džepina.

Do dvije brončane medalja doplivali su: Aneta Zurak i Mihovič Ninčević, dok su po jednu brončanu osvojili: Filip Baričević, Jere Vlatković, Karlo Škifić, Kristijan Penjalov, Luka Čulina, Mareta Štrbac, Matko Udiljak, Melita Begić i Šimun Zdrilić.

U drugom dijelu natjecanja nastupili su najmlađi natjecatelji koji su se u pet disciplina (25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir) borili za medalje, a bili su podijeljeni u 4 kategorije početnici A (M '09, Ž '10.), početnici B (M '10, Ž '11), početnici C (M '11., Ž '12) i početnici D (M '12 i ml., Ž '13 i ml).  U ovom dijelu natjecanja naši plivači su doplivali do 20 medalja (6 zlatnih, 8 srebrnih i 6 brončanih).

Po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju su osvojili: Kristian Bušić i Tin Mršić dok su po jednu zlatnu osvojili: Marin Šimičević, Noa Najman, Vita Buterin i Leona Rakvin. Do dvije srebrne medalje doplivala je Cvita Vlatković, a po jednu srebrnu osvojili su: Toma Peroš, Loreta Radulić, Toni Mršić i Roza Matešić. Dvije brončane medalje osvojili su: Josip Višić i Antonio Dobrić, a po jednu broncu su osvojili: Iva Kapljić i Ivan Alduk.

 

 


Reci što misliš!