Sport

kup krešimira ćosića

Od 20 sati u Jazinama ne propustite gradski košarkaški derbi

Od 20 sati u Jazinama ne propustite gradski košarkaški derbi
Bojan Bogdanić

Košarkaše Zadra u utakmici 3. kola Kupa Krešimira Ćosića u srijedu 9. siječnja očekuje pravi košarkaški spektakl u legendarnoj dvorani Jazine u kojoj će ovoga puta, protiv KK Jazine Arbanasi, nastupiti kao gostujuća momčad.

 

Osim prave košarkaške atmosfere, kao i svakog puta kada se utakmica odigrava u "Hramu košarke" bit će to definitivno zanimljiv ogled domaćih momčadi na mjestu gdje je sve počelo.

Strateg Zadra Ante Nazor prije domaćeg ogleda u Kupu prokomentirao je: 

"Za nas počinje jedno novo natjecanje. Uz domaće prvenstvo i regionalnu ligu, Kup Krešimira Ćosića, zbog svog naziva ima i poseban emotivni značaj za Zadar. Stoga prvu utakmicu igramo u Jazinama, što također budi jednu dodatnu emociju. Nadam se da će publika to prepoznati i napuniti dvoranu. Pripremamo se za utakmicu kao i svaku drugu. Tim više što su u Kupu po tradiciji moguća iznenađenja i sigurno da će protivnik imati jedan dodatan napor, da se pokaže pred nama u najboljem svijetlu. Stoga mi moramo ući maksimalno požrtvovno, agresivno, kao i u svaku utakmicu i nastojati u što ranijoj fazi iskontrolirati utakmicu, dati priliku svim igračima da participiraju u njoj."

Nakon pobjede nad slovenskom Petrol Olimpijom u sklopu ABA lige javili su se i poneki problemi s ozljedama: 

"Što se tiče rostera imamo neke probleme s playmakerom Kwame Vaughnom koji osjeća tegobe u leđima i naravno ovo što nas prati, peh glede izbivanja Williama Magarityja zbog dopinga. Ostali igrači su spremni, puni naboja, maksimalno gledamo iskoristiti ovu utakmicu. Trenirat ćemo u Jazinama uoči utakmice i nadamo se da će to biti prvi korak u ovom natjecanju u kojem se želimo zadržati što je moguće dulje."

Susret se igra u dvorani Jazine s početkom u 20:00 sati.

Reci što misliš!